Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

MürəbbələrDoğranmış ərik mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq ərik
800 q şəkər tozu
1 st. su

Hazırlanması:
Əriyi yuyun. Dənəsini çıxarın. Uzunasına 4 yerə bölün.

Şərbət üçün 800 q şəkər tozuna 1 st. su töküb qaynadın. Qaynara düşəndə əriyi içinə tökün. İti odda bişirin. Arada kəfini yığın. Ortasında iri qabarcıqlar əmələ gələndə ocaqdan götürün.
Bankalara isti-isti yığın.

Əriyi bütöv də bişirmək olar. Doğramadan dənəsini çıxarın. Dənələri sındırıb yenidən əriklərin içinə doldurun. Sonra yuxarıdakı qayda ilə bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrPomidor mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Pomidor — 1kq
Şəkər — 1,3kq
Vanilin – 0,5q

Hazırlanması:
Mürəbbə bişirmək üçün xırda gavalıya oxşar pomidorlar götürülür.
Pomidorlar 5-8 saniya qaynayan suya salınıb dərhar soyuq suda soyudulur və qabığı təmizlənir.

Pomidorların üzərinə qaynar şərbət tökülüb 1 gün saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və pomidorların üstünə tökülür.
Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir.
4-cü günü isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir.
Ətir üçün vanilin və ya meyvə cövhəri əlavə edilir.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrÇiyələk mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kilo çiyələk
1 kilo toz şəkər
Yarım limon
Su

Hazırlanması:
Çiyələkləri qumlarından təmizlənənə qədər yuyun. Saplarını qoparıb qazana tökün və üzərinə 4 su stəkanı şəkəri əlavə edin. Qazanın qapağını bağlayıb 1 gün gözlədin. Gözlətdikdən sonra mürəbbəni yarım saat daha qaynadın və altını bağlamağa yaxın limonu əlavə edin. İstiykən qablara doldurun və qabın qapaqlarını bağlayarkən quru olmasına diqqət yetirin.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrKonyaklı naringi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
0,5 kq naringi
0,5 kq şəkər tozu
2-3 x.q. konyak

Hazırlanması:
Yaxşı olar ki, xırda mandarin götürəsiniz. Təmizləyin, dilimləyin, üzərinə şəkər tozu səpin, konyak gəzdirin, 1 gecə saxlayın.

Səhəri gün ocağın üstə qoyun (qaynamasın). Ocağı azaldın və 40 dəqiqə qaynatmadan bişirin. Soyudun. Sterilizə edilmiş bankalara yığıb soyuq yerdə saxlayın.
Göstərilən miqdardan 700 q mürəbbə alınır.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrLimonlu kivi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
2 kq kivi
5 ədəd limonun rəndələnilmiş qabığı
5 su stəkanı toz şəkər
1 ədəd limonun suyu

Hazırlanması:
Kivilərin qabıqlarını soyun. Kub şəklində doğrayıb bir qazana yığın. Üzərinə toz şəkər əlavə edib şəkər yaxşıca əriyənə qədər gözlədin. Daha sonra odun üzərinə qoyub, üzərinə rəndələnmiş limon qabığı qatın. Az odda, qazanı hərdənbir yelləyib qarışdıraraq və üzərində yığılan köpükləri alaraq 50 dəqiqə bişirin. Müddətin sonunda limon suyunu əlavə edin. Bir neçə dəqiqə daha bişirib odun üzərindən götürün. Soyuduqdan sonra təmiz və quru qablara köçürün. Sərin bir yerdə saxlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrSadə balqabaq mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq balqabaq
1,5 kq şəkər tozu
1 x.q. soda
0,75 st. su

Hazırlanması:
Balqabağın qabığını soyun, dənələrini çıxarın. İri dilimlərə doğrayıb 1 sutka sodalı suda saxlayın. 1 sutkadan sonra balqabağı çıxarıb aşsüzənə yığın. Suyu süzüləndən sonra xırda kubiklərə doğrayın. Su və şəkər tozundan şərbət bişirin. Doğranmış balqabağı əlavə edin, qaynara düşəndə ocaqdan götürüb 2 saat soyudun. Sonra yenə, bu dəfə hazır olanadək bişirin.
Steril bankalara yığın, qapağını bağlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrXiyar mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq xiyar
0,5 kq şəkər tozu
1 portağal
1 limon
zəncəfil kökü

Hazırlanması:
1 kq xiyarın qabığını soyun, xırda doğrayın, dənələrini çıxarıb atın. Xiyarı qazana doldurub üstünə 500 q şəkər tozu səpin. 1 stəkan sü töküb bişməyə qoyun.

20 dəqiqə qaynayandan sonra bir portağal və bir limonun şirəsi ilə birlikdə sedrasını da əlavə edin, orta itilikdə ocaqda daha 20 dəqiqə bişirin. Zəncəfil kökünü sürtgəcdən keçirib əlavə edin (bütöv bişirib sonra çıxarmaq da olar).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBadımcan mürəbbəsi (marmelad) resepti

Tərkibi:
3 kq xırda badımcan
9 st. su
4,5 kq şəkər tozu
1 ç.q. limon turşusu
1 ç.q. soda
mixək, hil, darçın və s. xoşunuza gələn ədviyyat

Hazırlanması:
Badımcanları yuyub qabığını soyun. Sonra dərhal sodalı suya qoyun. 4 saat saxlayıb yuyun, çəngəllə deşin.

Qazanda su qaynadın. Badımcanları qaynayan suya salıb təxminən 5 dəqiqə bişirin. Sonra aşsüzənə yığıb soyudun.

Su və şəkər tozundən şərbət bişirin. Badımcanları ləyənə yığıb üstünə şərbəti tökün. Yarım saat bişirin. Ədviyyatı bez torbaya doldurub mürəbbənin içinə salın. Mürəbbəni ocaqdan götürüb tam soyudun. Sonra limon turşusu əlavə edib yenə qaynadın. Bu qayda ilə badımcanları tam hazır olanadək bişirin: badımcanlar şəffaf, suyu isə qəhvəyi olmalıdır.

Ədviyyat dolu torbanı mürəbbənin içindən çıxarın. Ardı »