Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarBiskvitli rulet resepti)

Tərkibi:
Biskvit üçün:
4 ədəd yumurta
125 qr un
125 qr şəkər tozu

Hopdurma üçün:
150 ml su
150 qr şəkər tozu
1-1/2 x/q tünd rom

Şirəsi üçün (qlazur):
2 x/q süd
3 x/q şəkər tozu
2 x/q kakao tozu
50 qr duzsuz kərə yağı

İçlik üçün:
şokoladlı-yağlı krem

Hazırlanması:
1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Biskvit hazırlanır. Qarışdırma teli ilə yumurta və şəkər tozu oda davamlı qazanda qarışdırılır.
3. Qazan isti su vannasına yerləşdirilir və yumurta blenderlə qarışdırılır.
4. Kütlənin rəngi ağarmalı və həcmi 3 dəfə artmalıdır. Əsas odur ki yumurtalar çox isinməsin. Yumurtaların temperaturu 38ºC keçməməlidir.
5. Qazan su vannasından çıxarılıb, kütlə soyuyana qədər qarışdırılır.
6. Kütlə soyuyandan sonra, xörək qaşığı ilə ələkdən keçirilmiş un əlavə edilir.
7. Maye xəmir azacıq yağlanmış perqament kağızı Ardı »

ŞirniyyatlarQuru meyvəli keks

Quru meyvəli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı qarışıq quru meyvə
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
9 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əridilmiş şokolad

İÇİ:

İlk növbədə quru meyvələri bir kasaya alırıq və isti su ilə ıslam yumşalmağa buraxırıq. Keks qəlibini kərə yağı və ya marqarin yağlayırıq. İçinə toz fındığı töküb bütün qəlibin içinə tökürük. Artıq toz fındığı torda qoymaq kimi bir qaba tökürük. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca Ardı »

ŞirniyyatlarŞor qoğalı resepti

Xəmir:

Maya 30 gr

Yumurta 1 əd.

Qızdırılmış süd 0,5 l

Un təxminən 1 kg

Yağ 250 gr

İç:

Buğda unu

Duz

Sarıkök

İstiot

Razyana

Cirə

Ərinmiş yağ


Bizdə qoğalı Novruz bayramında bişirirlər. Bundan başqa müqəddəs Ramazan bayramında və ehsan üçün. Şorqoqalı şirin çay ilə içəndə daha da ləzzətli olur.
Recept pahlava ilə eynidir. İç bir az undan, sarıkök, razyana, cirə, duz və istiot əlavə edilərək hazırlanır. Bunların üstünə istilənmiş ərinmiş yağı çiləyin və kütləni yığın. Ələ alanda böyük bir “küftə” olur.
Şor qoğalıda kündələrin sayı mütləq deyil, amma 8-dən az olmamalıdır. Kündələr nazik yayılır, taxtanın üstünə qoyulub hər laya yağ sürtülür. Laylar üst-üstə yığılır. Ərimiş yağ bir qədər istilənmiş olmalıdır və içinə cirə və razyana tökülür. Ardı »

ŞirniyyatlarAnjelika tortu

Lazım olan ərzaqlar:

1 stəkan murəbbə siropu

1 cay qaşığı soda

1 stəkan şəkər tozu

1 stəkan qatıq

2 yumurta

2.5 stəkan un

Kremin icindəkilər:

200q kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış sud

Hazırlanma qaydası:

1 stəkan murəbbə siropuna 1 cay qaşığı soda tokub soyuducuya qoyun.1 saat qalıb kopəndən sonra 1 stəkan şəkər tozu, 1 stəkan qatıq, 2 yumurta, 2.5 stəkan un əlavə edib qarışdırın. Bişirib soyutduqdan sonra krem cəkin. Hazırdır. Ardı »

ŞirniyyatlarQırmızı alçalı keks

Qırmızı alçalı keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su b. Toz şəkər
1 çay b. Duru yağ
1 su b. Fındıq
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
2 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Süd
300 q Qırmızı alça
6 şorba k. İlə un

İÇİ:

Otaq temperaturunda yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozunu tökürük (toz şəkərin 2 xörək qaşığını alça üçün ayırırıq. Və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 4-5 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və süd tökürük. Otaq temperaturunda yumşalmış olan kərə yağını əlavə edirik.

6 xörək qaşığı ilə un, iri qırılmış fındıq, qabartma tozu və vanili qoyub qarışdırırıq. Keks Ardı »

Şirniyyatlarİçi doldurulmuş almalar

Ərzaqlar:

4 ədəd alma

30-50 qram kişmiş və ya qara gavalı

30-50 qram qoz ləpəsi

30-50 qram marmelad

Şəkər pudrası


Hazırlanma qaydası:

Almaları yuyub, qurulayın. Hər almanı ayrılıqda yuxarı hissəsini qapaq formasında kəsib, tumlarını çıxarın.

Qoz ləpəsini xırda-xırda, marmeladı isə kub formasında doğrayın.

Kişmişi və ya qara gavalını yuyub, xırda-xırda doğrayın. Sonra doğranılmış kişmiş, fındıq və marmeladı birləşdirib, qarışdırın.

Almaları hazırladığınız içliklə doldurun.

Almaları bir neçə yerdən çəngəllə deşin ki, bişəndə çartlamasın. Sonra almaları bişirmək üçün xüsusi forma qabına və ya tavaya yerləşdirib, bir az su töküb, sobada vam odda bişirin.

Süfrəyə verərkən bişmiş almaları xırda doğranılmış rəngli marmeladla bəzəyin. Üzərindən şəkər pudrası da səpin. Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarMoruqlu blinçik

Lazım olanlar:
Moruq - 200 q
Dondurma - 200 q
Un - 100 q
Yumurta - 3 ədəd
Şəkər tozu - 20 q
Süd - 100 q
Duru yağ - 40 q
Vanil - 10 q
Şokolad - 50 q

Hazırlanma qaydası:Moruqlu blinçik
1. Blinçikin xəmirini hazırlamaq üçün: yumurtanın üzərinə şəkər tozu, süd, duru yağ, vanil əlavə edilib çalınır.
2. Ərzaqların üzərinə az-az un əlavə olunub yenidən çalınır.
3. Tavada adi qaydada blinçik hazırlanır.
4. Dondurma moruğun yarısıyla qarışdırılır.
5. Stəkanın ağzı ilə blinçikin üzərində dairələr kəsilir, üzərinə moruqlu dondurma qoyulur və tülpan kimi bükülür.
6. Desert qalan moruq və sürtgəcdən keçirilmiş şokoladla bəzədilib 1 saat soyuducuda saxlanılır. Ardı »

ŞirniyyatlarObama keksi

Lazım olanlar:
3 yumurta
1,5 su stəkanı şəkər( istəyə görə daha az da istifadə edilə bilər)
2 su stəkanı un
4 çay qaşığı kakao
1 stəkan süd
1 paket qabartma tozu
½ paket marqarın (əridilmiş)
1,5 çay qaşığı soda
Obama cakes
Hazırlama qaydası:
1) 3 yumurta ilə şəkər yaxşıca əriyənə qədər qarışdırılır.
2) Kakao və süd sıra ilə əlavə edilir.
3) Bu qarışımdan bir su stəkanı ayrılır.
4) Sonra yerdə qalan qarışıma un, qabartma tozu, soda, əridilmiş marqarin əlavə edilir.
5) Ən sonunda soba qabına tökərək 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada bişirilir.
6) Və Ardı »