Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarPavlova Tortu

Deyilənə görə, ”Pavlova” tortu ilk dəfə ötən əsrin 20-ci illərində məşhur Rus balerinası Anna Pavlovanın şərəfinə Avstraliyalı bir qənnadçı tərəfindən hazırlanmışdır. Digər versiyaya görə isə, tort Avstaliyada deyil, Yeni Zelandiyada icad olunub. Mübahisələr indiyənədək davam edir. Tortu isə bütün dünyada bəyənib xoşlayıblar.

“Pavlova” tortu 3 qatdan ibarətdir. Birinci qat – dairəvi merenq (bize) layıdır. Bunun üstünə ikinci qat – qaymaqlı krem çəkilir. Bu qatın üzərinə isə təzə meyvələr. Tortun originalında buraya kivi, çiyələk, marakuya meyvələri düzünür, amma bunların yerinə müxtəlif xırda giləmeyvələrdən də istifadə etmək olar. Elə bu reseptdəki kimi. Tort o qədər ləzzətlidir ki, tərif etməklə, qurtarmaz. Balerina kimi zərif, kövrək Ardı »

ŞirniyyatlarŞaftalılı piroq

Şaftalılı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su b. Un
125 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 su b. Şəkər kirşanı
1 pk. Vanil
1 çay k. Qabartma tozu

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su b. Süd
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Un
1 şorba k. Qarğıdalı nişastası
2 şorba k. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şaftalı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qarışdırırıq. Ortadan başlayaraq yoğurmağa başlayırıq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik və xəmiri qoyuruq. Xəmirin Ardı »

ŞirniyyatlarAbşeron tortu

Tərkibi:

3 st. un

4 yumurta

2 st.şəkər tozu

4 xörək qaşığı sirkə

0.5 çay qaşığı soda

4 xörək qaşığı mürəbbə suyu

1 paket vanil

Üstü üçün krem:

Kremşanti

1 st süd

Içi üçün krem:

1 banka qatlaşdırılmış süd

200 qr. kərə yağı

Hazırlanması:

Yumurta və şəkər tozu yaxşıca çalınır. Stəkana 4 xörək qaşığı sirkə tökürsən. Və üstünə 0.5 çay qaşığı sodanı onun üstünə töküb qaşıqla qarışdırırsan. Bu zaman sirkə köpürür. Bu qarışığı yumurta və şəkər tozu qarışığına töküb, sonra mürəbbə suyunu, vanilı əlavə edib, qarışdırırıq. Xəmiri 3 hissəyə bölüb bişiririk. Yağlanmış tavaya 1-ci hissə tökülür. 180°C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobaya verilir. Üzəri qızılı rəng alanda götürülür. Digər hissələrdə bu qayda ilə bişirilir.Kekslərin arasina qatlaşdırılımış südlə 200 Ardı »

ŞirniyyatlarQəhvəli peçenye

Lazım olanlar:
Yarım paket otaq istiliyində ərimiş marqarin
2 ədəd yumurta (bir dənəsinin axını ayıralım)
1 su stəkanı şəkər
1 yemək qaşığı neskafe
3 yemək qaşığı süd
3 su stəkanı un
1 paket qabartma tozu
yarım su stəkanı döyülmüş fındıq

Hazırlama qaydası:
Qəhvəli peçenyeİlk olaraq marqarin, şəkər, yumurtaları (lakin yumurtanın birdənəsinin ağını ayıraq), südü dərin bir qabın içərisindəqarıştıralım. Vərəqlədiyimiz ərzaqlarimizin içərisinə 2 su stəkanıun, qabartma tozu, və kahvemizi əlavə edək. Əgər xəmir əlimizəyapışıyorsa, digər qalan undan yarım stəkan daha əlavə edək.
Xəmirimiz əlimizə yapışmayana qədər yoğuraq və son stəkandaqalan unu da əlavə edə bilər. Daha sonra xəmirimizdən qozböyüklüyündə parçalar koparalım və əvvəl yumurta axına, sonradöyülmüş fındığa bulayalım.
Daha sonra yağlamış olduğumuz soba tepsimize Ardı »

ŞirniyyatlarAlbalı, şokoladlı keks

Dadlı şirniyyatın daha bir resepti

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:
3 ədəd yumurta
125 qram kərə yağı
100 qram şəkər tozu
1 çay qaşığı vanil şəkəri
175 qram un
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 xörək qaşığı süd
1 xörək qaşığı kakao
bir çimdik duz

Şokoladlı şirə üçün:
30-40 qram acı və yaxud südlü şokolad
1 xörək qaşığı süd
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 stəkan tumsuz albalı

Hazırlanma qaydası:
Unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumşaldılmış kərə yağını vanil və şəkər tozu ilə qarışdırın. Üzərinə tədricən yumurtaları əlavə edib, mikserlə çalın. Sonra üstünə unu töküb, qarışdıraraq, xəmir yoğurmağa başlayın.
Xəmiri iki hissəyə bölün. Xəmirin bir hissəsini yayıb, Ardı »

Şirniyyatlar20 nəfərlik peçenye

1 STƏKAN QATIQ
2 ƏDƏD YUMURTA
2 STƏKAN ŞƏKƏR TOZU
1 KQ. UN
1 STƏKAN DURU YAĞ
ÇAY SODASI VƏ VANİL


Adları sadalanan ərzaqların hamısını qarışdırıb bərk xəmir yoğururuq. Daha sonra onu ət maşınından keçiririk ovuc içi boyda hissələrlə onu götürüb sobanın listinə düzürük. Üzərinə yumurta çəkib 180 dərəcədə 20 dəqiqə bişməyə qoyuruq. Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarQuru meyvəli piroq

Quru meyvəli piroq

MATERİAL SİYAHISI:

4,5 su stəkanı un
200 q. Kərə yağı
3 yumurta
1,5 su stəkanı şəkər kirşanı
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
2 xörək qaşığı qatıq

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa quru ərik
1 kasa kişmiş
1 kasa quru əncir
1 kasa quru qaragilə
Xurma

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Quru ərik, quru ənciri, kişmişi və quru çöl nərəni ayrı kasalara qoyuruq. Hamısını isti suyla ısla-yırıq və yumşalmağa buraxırıq. Yumşalan isladan bütün quru meyvələri süzgəcə qoyub süzürük. Xurmanın tumlarını çıxarırıq və küp doğrayırıq. Qaysı və əncirləri də doğrayırıq. Xəmiri üçün, Ardı »

Şirniyyatlarkorjik resepti

Ərzaqlar:

415 q un
155 q şəkər pudrası
230 q kərə yağı (otaq temperaturunda)
1 yumurta (54 qram)
2 q duz (bir çimdik)
0,5 ç.q. söndürülmüş soda (bunun əvəzinə 7 q qabartma tozu olar)
1 ç.q. vanilli şəkər
araxis (duzlu olmayan)
1 yumurtanın sarısı
1 x.q. soyuq su

Hazırlanma qaydası

Kərə yağını şəkər pudrası ilə ağarıncayadək çalın. Vanilli şəkər, duz, yumurta əlavə edib qarışdırın.
Unu qabartma tozu (və ya söndürülmüş soda) ilə qarışdırın, tədricən çalınmış yağa əlavə edərək qarışdırın.

Hazır xəmiri 8 mm qalınlıqda yayın. Dairələr kəsin. Ortalarında dəlik açın (butulka qapağından istifadə edə bilərsiniz).

1 yumurtanın sarısını soyuq su ilə çalıb korjiklərin üstünə çəkin. Sonra bunları Ardı »