Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DolmalarŞirin bibər dolması resepti

Tərkibi:
1 kilo rəngbərəng xırda bibərlər (qırmızı, sarı və narıncı)

İçi Üçün:
2 baş soğan – xırda-xırda doğrayın (2 stəkan)
Yarım stəkan zeytun yağı
Yarım xörək qaşığı tomat

Yarım xörək qaşığı qırmızı bibər məti (tomat kimi olur, amma bibərdən hazırlanır – turkçə Bibər salçası adlanır)
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə biri qədər yumru düyü – yuyub süzün
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 xörək qaşığı narın ovulmuş quru nanə
1 çay qaşığı duz

Digər ərzaqlar:
2 stəkan su
Üstü üçün zeytun yağı (zəruri deyil)

Harırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayın. Soğanı bir tavada yağsız öldürün. Zeytun yağını əlavə edin. Yağ qızanda (soğan sadəcə yumuşalmalıdır, qızarmalı deyil) tomatı və bibər mətini əlavə edib, qarışdırın. Düyü və şəkəri də Ardı »

DolmalarBasdırmalı-pendirli göbələk dolması resepti

Tərkibi:
500 q göbələk
100 q holland pendiri
50 q basdırma (bu, sırf türk basdırmasıdır, bəyəndiyiniz kolbasa növü ilə əvəz edə bilərsiniz)
1 dəstə cəfəri
2 x.q. kərə yağı
duz
istiot

Hazırlanması:
Göbələklərin ayaqlarını çıxarın. Düzbucaqlı siniyə göbələkləri tərsinə (papaq tərəfi aşağı) düzün. İçinə duz və istiot səpin. Pendiri və basdırmanı kubik şəklində doğrayın. Cəfərini də doğrayıb əlavə edin, qarışdırın.

Bu qarışığı göbələklərin içinə doldurun. Kərə yağını əridib göbələklərin üstünə gəzdirin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarHeyva dolması resepti

Tərkibi:
Qoyun əti – 108 q
Heyva – 400 q
Ərimiş yağ – 25 q
Şabalıd - 25 q
Şüyüd - 12 q
Şəkər – 5 q
Duz

Hazırlanması:
Qoyun ətindən hazırlanmış qiyməyə duz, göyərti və qabıqdan təmizlənmiş şabalıd qatılır.
Heyvanın içi çıxarılıb oraya qiymə doldurulur, üstünə bulyon töküb öz buğunda bişirilir.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarƏtli qırmızı bibər dolması resepti

Tərkibi:
18 ədəd orta ölçülü qırmızı bibər
300 qram orta yağlı dolmalıq qıyma
3 su stəkanı düyü
Bir yarım kq ağ quru soğan
1 dəstə cəfəri
3 diş döyülmüş sarmısaq
1 çay qaşığı kəklikotu, nanə
Bir yarım xörək qaşığı bibər tomatı
1 xörək qaşığı sous
1 su stəkanı zeytun yağı
Duz

Hazırlanması:
Bibərlərin üst qisimini kəsib içlərini çıxardın və kənara alın. Digər tərəfdən soğanları incəc doğrayın. Qıymağı dərin birqaba alın. Üzərinə yuyunmuş düyüləri, soğanları və doğranmış cəfəriləri əlavə edin. Sarmısağı, ədviyyatları və tomatları da qarışığa əlavə edib yoğurun. Hazırladığınız içliklə bibərlərin təxminən üçdə ikisini doldurun və soba nimçəsinə düzün. Üzərinə bibərləri keçəcək qədər soyuq su və zeytun yağını gəzdirin. Nimçənin üzərini alüminium kağız Ardı »

DolmalarBalıq dolması resepti

Tərkibi:
Balıq əti – 150q
Soğan - 10q
Üzüm yarpağı – 45q
Keşniş - 20q
Qatıq -50q
İstiot və duz

Hazırlanması:
Balığın (kütüm, suf, ağ balıq) təmizləyib sümükdən ayırırlar. Duz, istiot, xırda doğranmış baş soğan və keşnişlə qarışdırılır, ətçəkən maşından keçirilir. Üzüm yarpaqlarının saplağı kəsilir və qaynar suda pörtülür. Yarpağın hər birinə 25-30 qram qiymə bükülüb qazana yığılır. Üzərinə balığın sümüklərindən hazırlanmış bulyon tökülür və bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına qatıq qoyulur.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarZeytun yağlı sarma resepti

Tərkibi:
1 kq üzüm yarpağı
200 q.düyü
2 ədəd soğan
1-2 qaşıq tomat pastası
Cəfəri
Reyhan
Nanə
Kəklikotu
Qara istiot
Duz

Hazırlanması:
Soğanı xırda-xırda doğrayıb zeytun yağında qovururuq.
Düyünü, tomat pastasını və ədviyyatları əlavə edib qovurmağa davam edirik və ocağın üstündən götürürük.
Hazırlanmış içliyi Saville üzüm yarpaqlarına uzunsov şəkildə bükürük .
Qazana düzüb, üzərinə su tökərək bir az da yağ əlavə edirik və az odun üzərində bişməyə qoyuruq.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarTürk üsulu cəfərili yalancı dolma resepti

Tərkibi:
50 q yarpaq
2 su st. düyü
2 orta boy soğan
0,5 dəstə cəfəri
0,5 dəstə şüyüd
0,5 dəstə nanə
5 x.q. zeytun yağı
duz
istiot

Hazırlanamsı:
Düyünün üstünə qaynar su tökün. 1 saat sonra süzüb yuyun. Soğanı xırdalayın. Tavaya tökün, üzərinə çıxanadək su tökün, taxta qaşıqla qarışdırıb suyunu çəkənədək vam odda bişirin.
Cəfəri, şüyüd, nanənı xırdlalayın. Düyü, soğan, göyərti, 2 qaşıq zeytun yağı, duz, qara istiotu qarışdırın. Uzunsov dolma bükün. Dolmaların yarısına qədər qaynar su və 3 qaşıq zeytun yağı əlavə edin. Üzərinə boşqab qoyub vam odda 30-40 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarQarabaşaqlı bibər dolması resepti

Tərkibi:
4 bibər
1 yerkökü
0,5 st. qarabaşaq
150 q adıgey pendiri
0,5 ç.q. qara istiot
0,5 ç.q. sarıkök
0,5 ç.q. zirə
1 ç.q. duz
3 x.q. ərinmiş yağ
0,5 st. xama
1 x.q. xardal
cəfəri
şüyüd

Hazırlanması:
Qarabaşağı yuyun. Yerkökünü təmizləyib sürtgəcin iri gözündən keçirin. Pendiri əlinizlə xırdalayın.

Tavada 2 x.q. yağı qızdırın, zirə tökün. Onun dənələrinin şişib azca qaralmasını gözləyin.
İstiot və sarıkök əlavə edin. 5 saniyə sonra sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü əlavə edin, qarışdırın.

6 dəqiqə sonra pendiri əlavə edin. Bir neçə dəqiqədən sonra qarabaşağı əlavə edin. Duz vurub qarışdırın, sonra 1:2-yə nisbətdə su əlavə edin. Tavanın qapağını örtüb vam odda bişirin.

Bibərləri yuyun, papaqlarını kəsin, toxumunu təmizləyin. Bibərlərin üzərinə qaynar su tökün (bu, onları yumşaldır və acısı Ardı »