Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PlovlarToyuqlu badımcanlı plov

Toyuqlu badımcanlı plov

MATERİAL SİYAHISI:

3 toyuq but
4 yaşıl istiot
3 pomidor
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

PLOV ÜÇÜN:

3 su s. Düyü
2 badımcan
2 qırmızı istiot
2 şorba q.Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Toyuq bud ətləri sümüklərindən ayırırıq və quşbaşı doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və incə doğranmış sarımsaqla toyuq ətlərini qoyuruq. Xırdalamağ başlayırıq. Pomidorları və bibərləri doğrayırıq. Toyuq əti suyunu qoyub çəkəndə istiotu əlavə edirik. Bibərlər yumşalan pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq və bişiririk. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Badımcanları alabəzək soyuyoruz. Badımcan və qırmızı bibərləri xırda kub şəklində Ardı »

PlovlarSalatli qovurmalı plov

Salatli qovurmalı plov

İÇİ:

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana bir az duru yağ qoyuruq, düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik. Yaxşıca kavurduktansonra toyuq suyunu tökürük və qarışdırırıq. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq.

Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Pomidorları soyuruq və küp küp doğrayırıq. Bibərləri, sarımsaqları və soğanları da iri küp şəklində doğrayırıq. Geniş bir qazana duru yağ qoyuruq və toyuq ətini atıb qovururuq. Kərə yağını qoyuruq. Arxasınca soğanı, sarımsağı və biberi atırıq, qarışdırırıq. İstiotun ətiri ortaya çıxanda pomidoru əlavə edirik. Təzə kəklikotu doğrayırıq və qazana əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq və bişməyə qoyuruq.

Pomidor, Ardı »

PlovlarŞüyüd plovu

Düyü

Yağ

Xırdalanmış (quru ya təzə) şüyüd

Təzə yaşıl böyük paxla

Duz


Plovun hazırlanması mən artıq açıqlamışam. Şüyüd plov adi plov kimi hazırlanır. Düyü hazır olan kimi suya paxlanı atıb qarışdırın. Düyü və paxlanı aşsüzənə tökün. Sonra düyü və paxlanə qazana töküb şüyüdü əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

Qapaqla bağlayıb dəmə qoyun. 10 dəq. sonra düyünün üstünə hazırlanmış zəfəranı töküb düyünün bişirilməsini davam edin. Plov onda hazırdır ki, düyülər dik olsun.

Şüyüd plova qızarılmış balıq və ya doldurulmuş bud verilir.

Nuş olsun! Ardı »

PlovlarQiymə plov

[c]Qoyun əti – 221q,

düyü – 100q,

ərinmiş yağ – 50q,

kişmiş – 30q,

zoğal axtası – 20q,

baş soğan – 40q,

şabalıd – 30q,

zəfəran – 0,1q,

un - 6q,

yumurta - 1/8 əd.,

darçın – 0,2q,

istiot – 0,1q,

duz.
[/c

Qoyun əti qiyməsi tavada qızardılır, şabalıd təmizlənib xırda doğranır, kişviş və zoğal axtası ilə birlikdə yağda qovrulur və onların hamısı ətə qatılıb hazır olana qıdır bişirilir. Süfrəyə verdikdə ayrıca bişirilmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə qazmaq və qiymə qoyulur, yağ tökülür və darçın səpilir. Ardı »

PlovlarToyuqlu badimcanlı plov

Toyuqlu badimcanlı plov

MATERİAL SİYAHISI:

10 toyuq baket
2 diş sarımsaq
Bibər tomatı
Təzə tortdur
Duz
İstiot
Duru yağ

PLOV ÜÇÜN:

3 su s.Düyü
2 şorba q. Kərə yağı
2 badımcan
3 qırmızı istiot
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Toyuq baket bir kasaya alırıq. Sarımsağı üzərinə rəndələyirik. Təzə kekslər, duz, istiot və duru yağ töküb qarışdırırıq. İstiot abqora-sını qoyuruq və toyuqları yaxşıca sousa tapırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk.

Toyuq baket boşqaba diziyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Plov üçün, düyü süzgəcə tökürük və yaxşıca yuyub süzürük. Qazana bir az duru yağ tökürük. Düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə Ardı »

PlovlarKüftəli paxlalı plov

Küftəli paxlalı plov

MATERİAL SİYAHISI:

3 su s. Düyü
Yarım kq daxili paxla
2 şorba q. Kərə yağı
1 dəstə şüyüd
Duru yağ
Duz
Su

KOTLETİ ÜÇÜN:

450 q. Qiymə
1 dəstə cəfəri
1 soğan
1 yumurta
Qalet unu
Duz
İstiot

İÇİ:

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana duru yağ töküb, düyü əlavə edirik və qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və yaxşı qovururuq. Duzunu atırıq. Paxla əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Ət suyunu axıdırıq. Sonra isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Küftə üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq.

Cəfəri xırda doğrayıb əlavə edirik. Ardı »

Plovlar(Göy qurşağı) plovu

Ərzaqlar:

Düyü
1 banka yaşıl noxud konservi
1 banka qarğıdalı konservi
1 yerkökü
1 bolqar bibəri
1 pomidor
duz
istiot

Yerkökü təzə deyilsə, onu əvvəlcədən qaynadın ki, bərk olmasın.


Hazırlanma qaydası:

Düyünün üstünə azca su tökün. Su qaynayan kimi digər ərzaqları – noxud və qarğıdalını (mayesi ilə birlikdə), doğranmış bibəri, qarğıdalı boyda doğranmış yerkökünü, pomidoru, duz, istiot və istəyə görə digər ədviyyatı – əlavə edin. Vam odda düyü yumşalanadək bişirin.

Əgər bunu qarnir kimi deyil, ayrıca xörək kimi süfrəyə vermək niyyətiniz varsa, o zaman hazır olana yaxın içinə bişmiş ət tikələri (yaxud bişmiş toyuq) əlavə edin.

Nuş olsun! Ardı »

PlovlarYarmalı quzu ətli plov

Yarmalı quzu ətli plov

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
2 soğan
1,5 su stəkanı pörtmüş noxud
3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq və qaynadırıq. Plov qazanına zeytun yağı tökürük. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Ayrı bir qazana doğranmiş soğanları qoyuruq. Kərə yağını da qoyub xırdalırıyıq. Pörtmüş quzu ətini əlavə edib qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Plov bişəndə boşqaba tökürük. Üzərinə xırdalanmiş soğanlı əti qoyaraq xidmət edirik. Ardı »