Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PlovlarFirnida səbzəli toyuq plovu

Firnida səbzəli toyuq plovu

MATERİAL SİYAHISI:

5 su b. Düyü
16 toyuq baket
3 şorba k. Kərə yağı
1 yerkökü
1 su b. Yaşıl noxud
1 su s.qarğıdalı
2 pomidor
1 çay b. Zeytun yağı
Duz
İstiot
Toyuq suyu

İÇİ:

Toyuq baket qazana alırıq, suyunu qoyuruq və pörtməyə başlayırıq. Toyuğun tünd rəng suyu çıxanda suyunu axıdırıq. Toyuqları sudan keçiririk və təkrar qazana alırıq. Təmiz su tökürük. Duzunu, dənə istiotu, dəfnə yarpaqlarını qoyuruq. Təkrar qazana alaraq qaynadırıq. Düyü yaxşıca yuyuruq və nişastasından təmizləyirik. Düyü süzürük. Qazana zeytun yağı tökürük və düyü qovurmaya başlayırıq.

Kərə yağını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Noxudu Ardı »

PlovlarZiyafət plovu

Ziyafət plovu

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı düyü
1 su stəkanı pörtmüş noxud
2 yerkökü
300 q. Quzu əti
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 dəstə cəfəri
Duz
Su

İÇİ:

Quşbaşı doğranmış quzu ətini qazana alırıq və içinə bir az da zeyinyağı qoyub xirdalamaga başlayırıq. Soğanı balaca doğrayırıq və ətin rəngi dəyişdikdə soğanı da əlavə edib qovururuq. Kökləri da soğan kimi kiçik kub şəklində doğrayırıq. Kökləri da qoyaraq qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik. Yaxşıca qovurub da et, suyunu çəkəndə isti su əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq az atəşdə qaynadırıq.

Et bişməsinə yaxın pörtmüş noxudu və yaxşıca Ardı »

PlovlarPlovlu çedar pendirli küftə

Plovlu çedar pendirli küftə

İÇİ:

Qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanı doğrayırıq. Yumurta qırırıq. İncə doğranmış cəfəri, bir az qalet unu, duz, istiot və kəklikotu qatıb yoğururuq. Küftə xərcindən qoz böyüklüyündə parçalar qoparıb bürüdükdən sonra yastılayırıq

Plov üçün, kərə yağını əridirik. Yuyulmuş düyüləri əlavə edib qovururuq. Quş üzümü və rəndələnmiş yerkökü iştirak edirik. Ət suyunu axıdırıq. Bir az daha qovurub üzərini bir az keçəcək qədər isti su tökürük. Duzunu əlavə edib qarışdırırıq. Qapağını bağlayıb suyunu çəkənə qədər bişiririk. Küftələri bir az duru yağ qoyduğumuz bir tavada nəzərli arxalı qızardırıq.

Kųftələri soba qabına alırıq. Üzərinə dilim-dilim kəsilmiş çedar pendiri qoyub əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə Ardı »

PlovlarQiyməli badımcan plovu

Ərzaqlar:

Quzu əti – 500 q

Kərə yağı – 300 q

Duru yağ – 200 q

Düyü – 500 q

Badımcan – 4 ədəd

Baş soğan – 2 ədəd

Zəfəran

Zirinc – 100 q

Duz


Hazırlanma qaydası

1. Quzu əti və baş soğan xırda doğranılır və kərə yağında qovrulur.

2. Badımcan qabığı soyulmadan uzunsov kəsilib duzlu suda 10 dəq. saxlanılır, acısı çıxarılır və duru yağda qızardılır.

3. Zəfəranın üzərinə qaynar su əlavə olunur və dəmə qoyulur.

4. Düyü 2 saat duzlu suda isladıldıqdan sonra süzülür. Duzlu su qaynadılır, düyü həmin suda bişirilir, süzülür və üzərinə zəfəran dəmləməsi gəzdirilib zirinclə qarışdırılır.

5. Yağlanmış istiyədavamlı formanın qıraqlarına badımcanlar yelpik şəklində yığılır.

6. Formanın dibinə düyünün bir hissəsi, ət Ardı »

PlovlarQırğız plovu

Qırğız plovu

MATERİAL SİYAHISI:

4,5 su s.Yasmin düyü
400 q. Quzu əti
2 soğan
1 baş sarımsaq
3 yerkökü
2 şorba q.Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Düyü suda ısla-yırıq. Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanları və kökləri kibrit kimi doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, ətləri qoyub qovururuq.Ətlər suyunu qoyub çəkəndə kərə yağını əlavə edirik və ətlər qızarana qədər bişiririk.

Sonra soğan və yerkökü əlavə edirik və qovururuq. Düyü süzürük qazana əlavə edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq. Sarımsağı bütün olaraq ortaya batırırıq və qapağını örtərək zəif odda bişiririk. Ardı »

PlovlarQovurmalı plov

Qovurmalı plov

İÇİ:

Plov üçün, qazana az duru yağ tökürük. Yaxşıca yuyulmuş və süzülmüş düyü qazana alırıq və qovurmaya başlayırıq. Bir az istiləşəndən sonra kərə yağını qoyuruq, duzunu atırıq və qovurmaya davam edirik. Ət suyunu qoyaraq qarışdırırıq. İsti suyunu veririk.

Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Saxsı qabına ya da yayvan bir qazana az duru yağ tökürük. Küp doğranmış ətləri də qazana alırıq və qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını qoyuruq.

Göbələkləri ikiyə kəsirik. Soğanları iri küp küp doğrayırıq. Etlər suyunu buraxıb çəkdikdən sonra soğanı əlavə edirik. Birlikdə bir az istiləşəndən sonra göbələyi əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri Ardı »

PlovlarƏtli noxudlu plov

Ətli noxudlu plov

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
1 soğan
3 yerkökü
2 kartof
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı düyü
3 su stəkanı pörtmüş noxud
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Kiçik tikə əti qoyub xırdalıamağa başlayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Kökləri və kartofları soyuruq, kub şəklində doğrayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə soğanı əlavə edirik və qarışdırırıq. Soğan da yumşalıb ətlərin üzərini 3 barmaq keçəcək qədər isti su qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Quzu əti bişirməyə yaxın içinə yerkökü və kartofu əlavə Ardı »

PlovlarKüftəli plov qülləsi

Küftəli plov qülləsi

İÇİ:

Qiyməyi qarışdırma qabına alırıq və üzərinə soğanı rəndələyirik. Cəfəri incə incə qıyıb əlavə edirik. Yumurtasını qırırıq. Konsistensiyanı bağlamaq üçün qalet unu səpirik. Duzunu, istiotu atırıq və yoğururuq.

Yaxşıca yetişdirdiyimiz küftə ətindan topadan bir az daha böyük parçalar qoparıb yuvarlayırıq. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana bir az duru yağ tökürük və düyü qoyaraq qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və bir neçə dəqiqə daha qovururuq. Üzərinə ət suyunu və isti su tökürük.

Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Böyük bir tavaya duru yağ tökürük və üstünə yüngül un vurduğumuz küftələri tavaya alıb qızardırıq. Küftələr qızarmağa Ardı »