Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

İçkilerBöyürtkən şərbəti

Böyürtkən şərbəti

İÇİ:

Qazana böyürtkənləri və suyu tökərək qaynadırıq. Qaynayıb rəngini buraxanda şəkər tozunu əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq. Üzərində köpüyü yığılanda köpüyünü alırıq və altini bağlayırıq. Şərbətin altını bağlayanda rəngini yaxşıca almış olmalıdır. Şərbət soyuyanda süzərək xidmət dolçaya doldururuq. Soyuducuya qoyuruq və yaxşıca soyuqda xidmət edirik. BÖYÜRTKƏN ŞƏRBƏTİ

500 q. Böyürtkən
1,5 su s.Toz şəkər
2 lt.su Ardı »

İçkilerReyhan Şərbəti

MATERİAL SİYAHISI:

10 su s. Su
5 şorba q. Toz şəkər
1 çay q. Limon duzu
1 dəstə reyhan

İÇİ:

Böyük bir qarışdırma qabına şəkər tozu və limon duzunu qoyuruq. Reyhan yarpaqlarını da qarışdırma qabına alırıq. Üzərinə qaynar su tökürük. Qarışdırırıq və gözlədirik. Şərbətin rəngi ortaya çıxanda reyhanı qabdan alırıq. Soyumağa qoyuruq. Soyuducuda soyudub, iftarda xidmət edirik. Ardı »

İçkilerMeyvə növ kompotu

Meyvə növ kompotu

İÇİ:

Şəkəri və suyu qaynadırıq. Ananası, armudu, şaftalı və kivi soyub halğa halğa doğrayırıq. Meyvələri qaynayan şirəyə əlavə edirik. 2-3 dəqiqəyə qədər bişirib ocaqdan alırıq.
Hazırladığımız növ kompotu şüşə qaba alaraq soyumağa qoyuruq. Soyuyanda xidmət edirik.

MEYVƏ Növ Kompotu

1 ananas
1 armud
1 şaftalı
2 kivi
500 q. Qaysı
Üzüm
1,5 lt. Su
5 yemək q.Toz şəkər Ardı »

İçkilerSərin Limon şərbəti

1 limon

2 litr qaynar su

Qənd

Bir az zəfəran

Limonu qabıqdan ayırıb xırda doğrayın, bir qaba qoyulub üzərinə qaynar su tökülür. Amma yoxlamaq lazımdır, limon acı olmasın.

Sonra şəkəri qatın (şıkıri az-çox olduğu üçün dadına baxin). Dəsmalla örtüb 8-10 saat saxlayın (mən gecədən hazırlayıram). Fincana bir qədər zəfəran töküb qaynar su əlavə edin, nəlbəki ilə üstünü örtün (ətiri qaçmamaq üçün).

Səhər qarışığı qarışdırıb süzün (limon xırdalıqları içində olmalıdır). Zəfəran şirəsini əlavə edin. Soyuducuya qoyun. Süfrəyə şərbət buz parçası və limonla verin.

Nuş olsun! Ardı »

İçkilerLimon şərbəti

Limon – ¼ əd., şəkər – 50 q, zəfəran – 0,1q, su – 100 q, reyhan və ya keşniş toxumu – 0,1 q, buz -50 q.

Limon qabığı xırda doğranılır, uzərinə qaynar su, reyhan və ya nanə toxumu əlavə edilir.3-4 saat saxlanılır, süzülür, şəkər və limon şirəsi qatılıb soyudulur. Süfrəyə verdikdə zə`fəran şirəsi və buz əlavə edilir. Ardı »

İçkilerRamazan Şərbəti

Ramazan Şərbəti

ALZEME SİYAHISI:

2 lt. Su
1 su s. Toz şəkər
10 ədəd qərənfil
3 hissə quru zəncəfil
4 quru alça
2 quru əncir
1 su s. Albalı
1 su s. Bənövşəyi üzüm

İÇİ:

Suyu qazana tökürük. İçinə qərənfili və zəncəfili atırıq. Qapağını bağlayaraq qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda şəkər tozunu tökürük. Ənciri və alçanida bütün olaraq göndəririk. Qapağını bağlayırıq və yenə qaynamağa qoyuruq. Yaxşıca çıxdıqdan sonra bütün olaraq yolsuz albalı və üzümü qoyuruq. 1-2 dəqiqə daha qaynadırıq və altini bağlayırıq. Qapağı da qapalı şəkildə ılımaya buraxırıq. Dolçanın ağzına süzgəci qoyuruq və şərbətin dənələrini süzərək tökürük. Soyuyanda soyuducuya qoyuruq. Soyuq xidmət Ardı »

İçkilerSərin Limon şərbəti

1 limon

2 litr qaynar su

Qənd

Bir az zəfərana


Limonu qabıqdan ayırıb xırda doğrayın, bir qaba qoyulub üzərinə qaynar su tökülür. Amma yoxlamaq lazımdır, limon acı olmasın.

Sonra şəkəri qatın (şıkıri az-çox olduğu üçün dadına baxin). Dəsmalla örtüb 8-10 saat saxlayın (mən gecədən hazırlayıram). Fincana bir qədər zəfəran töküb qaynar su əlavə edin, nəlbəki ilə üstünü örtün (ətiri qaçmamaq üçün).

Səhər qarışığı qarışdırıb süzün (limon xırdalıqları içində olmalıdır). Zəfəran şirəsini əlavə edin. Soyuducuya qoyun. Süfrəyə şərbət buz parçası və limonla verin.

Nuş olsun! Ardı »

İçkilerManqo-kök şirəsi resepti

Tərkibi:
1 ədəd manqo
1 ədəd` alma
1 qaşıq bal
2 ədəd kök

Hazırlanması:
Əvvəlcə şirə çəkən maşında kökün şirəsini çıxardırıq.Həmçinin almanın da...
Manqoların qabığnı soyub,qoyun blendrə.
Alma və kökün suyunu qatıb,birlikdə qarışdırın.
İstəsəniz bal da qata bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »