Dünya mətbəxi → Sobada pomidor
Ərzaqlar
Pomidor
pendir (Parmesan pendir)
zeytunyağı
duz
bibər (diləsəniz)
nanə
Hazırlanması
Pomidorları şəkildəki kimi doğrayın, üzərinə vəsaitləri qoyun. 15 dəqiqə sobada bişirin.
Nuş olsun. Ardı »
Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən
Ərzaqlar
Pomidor
pendir (Parmesan pendir)
zeytunyağı
duz
bibər (diləsəniz)
nanə
Hazırlanması
Pomidorları şəkildəki kimi doğrayın, üzərinə vəsaitləri qoyun. 15 dəqiqə sobada bişirin.
Nuş olsun. Ardı »
Ərzaqlar:
Toyuğun döş əti
3 pomidor
Kələm
3 yaşıl xiyar
3 duzlu xiyar
3-4 yerkökü
10 ədəd lavaş
4 xörək qaşığı smetan
4 xörək qaşığı qatıq
4 xörək qaşığı mayonez
6-8 diş sarımsaq
Qara istiot, qırmızı istiot, ketçup
Ədviyyat və göyərti zövqə görə (keşniş, şüyüd, cəfəri)
Şaurma üçün sarımsaqlı sous:
Sarımsağı təmizləyib sürtkəcdən keçiririk. Bura ədviyyatlar, azca şüyüd, mayonez və qatıq əlavə edilir. Zövqə görə sirkə də əlavə edə bilərsiniz. Yaxşıca qarışdırıb dadın tam qarışması üçün yarım saat saxlayırıq.
Hazırlanması:
Toyuğun döş ətini 20 dəqiqə qaynadırıq, sonra ədviyyat, duz, istiot əlavə edərək tavada qızardırıq. Kələmi xırda-xırda doğrayırıq. Yerkökünü sürtkəcdən keçirib kələmə qatırıq. Eləcə də xiyar-pomidoru nazik doğrayıb hazırlayırıq. Sonra lavaşı qoyub üzərinə sous çəkib hazırladığımız ərzaqları sıra ilə Ardı »
Tərkibi:
150 qram çörək qırıntısı
Qaynadılmış və didilmiş toyuq
Bütöv qoz
Toz qoz
Bir diş sarımsaq
1 yemək qaşığı pul bibər
Toyuq suyu
Duz
Çərkəz toyuğuHazırlanması:
150 qram çörək qırıntısı və yarım su stəkan suyu bir qaba tökün. 3 şorba qaşığı toz qozu əlavə edib çırpın. 200 qram qaynadılmış və didilmiş toyuq sinəsini əüzərinə əlavə edib, qarışdırmağa davam edin. Əzilmiş sarımsaq, toyuq suyunu və duzu da içinə atın, yaxşıca qarışdırın. Xidmət qabına tökün. İri toyuq sinəsi və bütöv qozla bəzəyin. Üzərinə kərəyağında qızardılmış pul bibər gəzdirərək xidmət edə bilərsiniz artıq.
Nuş olsun ! Ardı »
Ərzaqlar:
Sütül qarğıdalı
Hazırlanması:
Yanan közün üstündə qarğıdalıları ya şişin ucuna taxıb bişirirsiniz ya da üstünə qoyub maşa vasitəsi ilə hər tərəfini çevirib bişirirsiniz.
Ya da istəsəniz közün üstünə setka qoyub qarğıdalıları düzüb hər tərəfini çevirib bişirə bilərsiniz.
Nuş olsun! Ardı »
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına qoyuruq. Ortasını açırıq və südü, zeytun yağını tökürük. Unun üzərinə qabartma tozu və duz səpirik. Ortasına aldığı qədər isti su tökürük və ortadan yoğurmağa başlayırıq. xəmir hazırlayırıq və yağlanmış soba qabına xəmiri your up. Əlimizi suya batıraraq xəmiri boşqaba basırıq və üzərini düzəldirik. Bıçaqla dilimliyirk. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
QARĞIDALI ÇÖRƏYİ:
1 kq qarğıdalı unu
1 su b. Süd
1 çay b. Zeytun yağı
Yarım pk. Qabartma tozu
Duz
İsti su Ardı »
Benye - fritürdə qızardılmış ekler-ponçiklərdir. İçi boş, üstü isə xırt-xırtlı. Bunları hazırlayarkən nəzərə alın ki, bişirərkən həcmi 3-4 dəfə böyüyür.
Belə ponçikləri adətən süfrəyə portağal sedrası, yaxud darçınla qarışdırılmış şəkər pudrasına batıraraq verirlər. Çiyələkli sousla da çox dadlı olur.
Tərkibi (30-40 ədəd):
250 ml su
125 q kərə yağı
1/4 ç.q. duz
125 q un
1/2 ç.q. şəkər tozu
0,5 limonun sedrası
4 yumurta
fritür üçün bitki yağı
çiyələkli sous:
400 q çiyələk
200 q şəkər tozu
1 x.q. balzam sirkəsi
Çiyələk sousu:
Tavaya çiyələk və şəkər tozunu qoyub orta itilikli odda qarışdıraraq şəkər əriyincə bişirin. Balzam sirkəsi əlavə edib qarışdıraraq daha 10 dəqiqə bişirin. Ocaqdan götürün.
Qazana su tökün, duz, şəkər Ardı »
Amerikanın ən məşhur şirniyyatlarından biri almalı piroqdur. Mən də çox xoşlayıram, evdə hazırlananı isə lap çox. Bişirilməsi çətin deyil. Qəliz heç nə yoxdur. Xəmirin hazırlanma qaydasını əvvəlki yazıdan öyrəndik, indi isə gəlin xəmiri almayla dolduraq olsun alma piroqu. Ləzzət!
Alma Piroqu
Resept "Martha Stewart’s Cooking School” kitabından adaptə edilmişdir
İçini doldurmaq üçün:
1.5 kq assorti alma /istənilən sort alma ola bilər/ - qabığı soyulub,çəyirdəyi çıxarılmış almalar 6 mm qalınlığında dilimlənir.
¾ fincan şəkər tozu
2 xörək qaşığı un və ya 1+ 1/2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 xörək qaşığı təzə limon şirəsi
¾ çay qaşığı döyülmüş darçın (çox istəsəniz 1 qaşıq götürə bilrəsiz)
¼ çay qaşığı döyülmüş zəncəfil (zövqə Ardı »
Mini Pizza.
Tərkibi:
1 paket tost çörəyi.
Ketçup.
Rəndələnilmiş holland pendiri.
Zeytun.
Dilimlənmiş pomidor və bibər.
Sosis.
Hazırlanması:
Tost çörəylərinin üzərinə ilk əvvəl ketçup sürülür. Rəndələnilmiş holland pendiri əlavə edilir.
Sonra sıra ilə zeytun, sosiska, pomidor və bibər əlavə olunur. Yağlı nimçədə 170 dərəcəlik sobada 15 dəqiqə bişirilir.
Duzlu Krep.
Tərkibi:
2 ədəd yumurta.
3 yemək qaşığı un.
2 yemək qaşığı duru yağ.
1 su stəkanı süd.
1 tutam duz.
1 çay qaşığı kərə yağı.
Hazırlanması:
Qabın içində yumurta, duru yağ, duz və unu yavaşca qarışdırın. Qarışığın içinə yavaş yavaş südü yedirerek əlavə edin. Tavaya kərə əlavə edin və əridin.
Yağ nə qədər qızğın olsa, krep də o qədər az yağ çəkər. Qarışıq maye bir xəmir konsistensiyasına gəldiyində kiçik bir çömçə Ardı »