Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerTavuk Suyuna Mısır Çorbası

Malzemeler
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 çorba kağı tuz
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı mısır özü yağı
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı konserve mısır



Tarif
Yumurta, un, limon suyu, tuz ve yağı bir kapta iyice ezerek çırpıyoruz.
Tenceremize soğumuş tavuk suyumuzu ve hazırladığımız karışımı ekleyip, orta ateşte, kaynayıncaya kadar iyice karıştırarak pişiriyoruz.
Karışım kaynamaya başlayınca konserve mısırlarımızı içine atıp bir taşım da böyle kaynatıyoruz.
Çorbanızın kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer çok koyu olursa bir miktar sıcak su ile kıvamını açabilirsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSüdlü mərci supu

Lazım olanlar:

1/2 stəkan qırmızı mərci
1 ədəd iri soğan
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 stəkan süd
1 yemək qaşığı un
2 stəkan su
zeytunyağı
duz, istiot, qırmızı bibər

Hazırlanması :

Qazanın dibini örtəcək qədər zeytunyağı əlavə edin

İri doğranmış soğanları qovurun

Unu və tomat pastasını əlavə edib qovurun

Mərcimək, su və ədviyyatları da əlavə edib bişirmvyə davam edin.

Yeməyi isidicinin üstündən götürmədən 5 dəqiqə əvvəl südü əlavə edin.

Bişən supu blenderdan keçirin və servis edin.

Nuş olsun ! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMantı Toyqa Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Pörtmüş buğda
1 su s. Mandi
2 şorba q. Un
1 kasa qatıq
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şorba q. Kərə yağı
Pastırma
Nanə
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq və içinə mantı atırıq. Mantınin pörtdemesine yaxın, pörtmüş buğda və noxudu əlavə edirik. Bütün materiallar bişəndə tərbiyəsini hazırlayırıq. Bir kasaya qatiqı, unu qoyuruq və çalırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az şorbanın şirəsindən tökürük, bir tərəfdən də sürətli çalırıq. Hazırladığımız tərbiyəni də şorbanin qazanına tökürük. Şorbanın duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Kiçik bir tavaya Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaraciyərli ayntopf resepti

Tərkibi:
375 q kök
375 q qaraciyər
50 q marqarin (kərə yağı)
cəfəri
1 baş soğan
750 q kartof
duz
istiot

Hazırlanması:
Kökü halqa, qaraciyəri isə kubik doğrayıb qarışdırın. Xırda doğranmış soğanı yağda qızardın, kübik doğranmış kartofu, köklə qaraciyəri buraya əlavə edib, duzlayıb-istiotlayıb üstünə çıxana qədər qaynar su tökün. Ağzıbağlı qazanda vam odda bişirin. Süfrəyə verərkən üzərinə doğranmış cəfəri səpin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli düyü şorbası

Tərəvəzli düyü şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 şorba qaşığı süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiotu, yerkökü və sarımsaqları balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına duru yağ və bir az kərə yağı qoyuruq. Sarımsakğı, yerkökü və qırmızı istiotu qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk, ət suyunu axıdırıq. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Düyü yuyub süzürük qazana əlavə edirik.

Sousu üçün, süzmə qatqı, unu və limon suyunu bir kasaya alırıq. Çırpma Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMengen Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 xörək qaşığı bulqur
2 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 şirin qaşığı istiot abqora
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı un
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə və duru yağ tökürük. Soğanı qovururuq. Digər tərəfdən bulquru ayrı bir qazanda qaynadırıq. Soğan qızaranda unu əlavə edib, unun iyi çıxana qədər qovururuq. Sonra tomatları əlavə edirik. Qarışdıraraq qovururuq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq, çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini qarşısını alırıq. Ət suyunu və isti suyunu verib şorbanın konsistensiyanı tənzimləyirik. Şorba su Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMərcimək şorbası..

Tərkibi:
2 stəkan su stakanı mərcimək
7 stakan su
2 soğan
1 çay bardağı yağ
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı istiot
1 yemək qaşığı nanə

Hazırlanması:
Öncə soğanlarımızı xırda xırda doğrayıb yağda qovruluruq. Əvvəlcədən yuduğumuz mərcini, tomat pastasını soğanları bişirdiyimiz qazana əlavə edirik. Ardından su əlavə edirik. Bu şəkildə 10 dəqiqə qaynadırıq. 10 dəq sonra çorbamızı blenderdən keçirdirik (püre halına gəlməsi üçün). Zövgümüzə görə duz, istiot və nanə əlavə edirik.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoğan şorbası

Ərzaqlar:
10 stəkan ət suyu
3-4 ədəd soğan
2 yemək qaşığı kərə yağı və ya marqarin
2 yemək qaşığı un
İçi üçün:
2 yumurta sarısı
2 stəkan süd
Hazırlanması:
Soğanları ayırd edib ortadan ikiyə kəsərək incə, yarım halqalar halında doğrayın. Kərə yağı ilə birlikdə bir az qovurun. Un qatıb 2-3 dəqiqə qarışdırın. Ət suyu əlavə edib 30 dəqiqə yavaş-yavaş qaynadın. Çırpılmış yumurtanı qataraq bir iki burum qaynadıb ocaqdan götürün.
Üzərinə rəndələnilmiş holland pendiri səpərək xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »