Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərBanan qızartması

Ərzaq

4 ədəd orta boy banan
1 yumurta ağı
1 şüşə soda ( qazlı su)
½ çay qaşığı duz
1 su stəkanı un
1 çay qaşığı darçın
1 yemək qaşığı pudra şəkəri
Qızartmaq üçün yağ
Üstü üçün Bal


Hazırlanışı

Yumurta ağını az duzla köpürənə qədər çırpın.
Ayrı bir yerdə un, mineral su, pudra şəkəri və darçını çırpın. İçinə yumurta ağını əlavə edib qarışdırın.
Bananları yumru dilim edin. Qarışığa bulayıp qızğın yağda üstünü altını qızarana qədər bişirin.Süfrəyə verəndə üstünə bal tökün. Nuş olsun. Ardı »

DesertlərAlbalılı güllaç

Albalılı güllaç

MATERİAL SİYAHISI:

10 yarpaq güllaç
2 lt. Süd
2 su b. Toz şəkər
1 su b. Şəkər kirşanı
1 su b. Hindistan qozu
2 pk. Vanil

PUDİNQİ ÜÇÜN:

2 su b. Süd
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
1 şorba k. Nişasta

BƏZƏMƏK ÜÇÜN:

Albalı

HAZIRLANŞI:

Qazana şəkər tozu, vanili və südü tökürük. Qazanı ocağa alırıq və südü yəni mənimdir. Boşqaba bir qaşıq süd tökürük. İlk yarpağı qoyuruq. Bir qaşıq süd tökürük. Üzərinə şəkər kirşanı səpirik. Bu şəkildə 5 yarpaq qoyuruq. Aralarına süd və şəkər kirşanı tökürük. Pudinqi üçün, qazana Ardı »

DesertlərStəkanda şirin loxum

Stəkanda şirin loxum

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çırtma duz
İsti su

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
1 dilim limon

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və yaş maya qoyuruq. Unun üzərinə duzu və şəkər tozu səpirik. Ortaya, mayanın üstünə qaynar su tökürük. Əllərimizlə maya əridirik. Kənarlardan bir az un alaraq ortada bir duru məhlul hazırlayırıq. Sıyığın üzərini unla bağlayırıq. Üzərindəki unlar çatlamağa başlayana qədər bu şəkildə saxlayırıq. Streçlə üzərini bağlayırıq. Un çatlamağa Ardı »

DesertlərKemalpaşa pudinqi

Kemalpaşa pudinqi

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil
1 yumurta sarısı

FONU ÜÇÜN:

Yarım paket kamal paşa
2 su stəkanı toz şəkər
3 su stəkanı su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Hindistan qozu

İÇİ:

Şərbət üçün, şəkər tozu və suyu qazana qoyub bişiririk. İçinə kemalpaşa şirniyyatlarını atırıq və şirniyyatlar inadı keçənə qədər qaynadırıq. Şirnimizin çox şərbətini süzüb, şüşə soba qabına tökürük.

Pudinq üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, düyü ununu, vanili və Ardı »

DesertlərÇiyələkli şirni

Çiyələkli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

5 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı toz fındıq
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı un

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı krem

ÇİYƏLƏK SOUSU ÜÇÜN:

500 q çiyələk
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 xörək qaşığı nişasta

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 4-5 dəqiqə çalırıq. Toz fındığı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək Ardı »

DesertlərHeyvalı desert

Heyvalı desert

MATERİAL SİYAHISI:

3 heyva
1 su stəkanı toz şəkər
6 dənə qərənfil
Qırmızı qida boyası
Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda köpükləndirilmiş krem şantiyi iştirak edirik və mikserlə çalırıq.

Heyvanı soyuruq və küp doğrayırıq. Qazana kub heyva qoyuruq. Toz şəkəri, qərənfili, Ardı »

DesertlərÇərxifələk kremli desert

Çərxifələk kremli desert

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kakao
2 xörək qaşığı su
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 xörək qaşığı un

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Burulğanlaşma (ehtiras meyvəsi)

İÇİ:

Keksi üçün; Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Suyunu qoyub qarışdırırıq. Kakao, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Çırpma teliylə bir daha qarışdırırıq. Girdə şüşə soba qabına Ardı »

DesertlərKrem brüle

Krem brüle

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su b. Krem
2 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əsmər şəkər tozu

İÇİ:

Südü və qaymağı qazana tökürük. Şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Qazın üstünə alırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qaynamağa başlayanda 2 dəqiqə qaynadıb ocaqdan alırıq. Soyumağa qoyuruq. Soyuyanda yumurtaları qazana sınırıq və qarışdırırıq. Çini krem brüle qablarına bölüşdürürük.

Qabları soba xonçasına düzürük. Məcməyi də soyuq su tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada 35 dəqiqə benmari üsulu bişiririk. Üzərilərinə əsmər şəkər tökürük və ı qazlı alətlə şəkəri yandıraraq karameldə edirik. Ardı »