Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Salat tarifleriFransız sevgili salatı resepti

Tərkibi:
300 q toyuq filesi
2 baş soğan
1 st. ağ kişmiş
1-2 yerkökü
50 q pendir
1 st. qoz
2 portağal
şəkər tozu
duz
mayonez

Hazırlanması:
Toyuq filesini bişirin, soyudub doğrayın.

Soğanı doğrayıb üzərinə qaynar su tökün, 3 dəqiqə sonra süzün, sonra sirkə, duz və şəkər qarışığında marinə edin.

Kişmişi qaynar suda bir dəqiqə saxlayıb süzün.

Yerkökü və pendiri ayrılıqda sürtgəcdən keçirin.

Qozu xırdalayın.

Aralarına mayonez çəkməklə lay-lay düzün:

toyuq + marinə edilmiş soğan + kişmiş + yerkökü + pendir + qoz.

Salatı bir neçə saat soyuducuda saxlayın. Süfrəyə verərkən üzərini portağalla bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriGöyqurşağı

Tərkibi:

Çuğundur-2 ədəd
Kök-3 ədəd
Kartof-2 ədəd
Yumurta-3 ədəd
Duzlu siyənək balığı-150 q
Yaşıl soğan-1 dəstə
Şüyüd-1/2 dəstə

Hazırlanması:

1. Çuğundur, kök kartof və yumurta suda bişirilir.
2. Duzlu balıq samanvarı,yaşıl soğan və şüyüd isə xırda doğranılır.
3. Bişirilmiş ərzaqlar sürtgəcdən keçirilir.
4. Boşqaba mayonez çəkilir, üzərinə duzlu balıq düzülür, yenidən mayonez çəkilir.
5. Mayonezin üzərinə ərzaqlar aşağıdakı fotoşəkildəki kimi düzülür:yumurtanın ağı, kök, şüyüd, kartof, çuğundur, yumurtanın sarısı, göy soğan, kök.

Nuş Olsun! Ardı »

Salat tarifleriDüyü Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 su b. Düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 su b. Misir
1 limon
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
Zeytun yağı

İÇİ:

Yerkökü soyuruq və xırda kub şəklində doğrayıb, qaynadırıq. Düyünü yuyub süzürük və ayrı bir qazanda qaynadırıq. Pörtən düyünü süzərək soyumağa qoyuruq. Qarışdırma qabına soyumuş olan düyünü qoyuruq. İçinə pörtmüş yerkökü qoyuruq. Misiri qoyuruq. Qırmızı bibəri xırda kub şəklində doğrayırıq və əlavə edirik. Şüyüdü və cəfəri nazik doğrayırıq və əlavə edirik. Limonun suyunu sıxırıq. Zeytun yağını tökürük və qarışdıraraq xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriKözlənmiş badımcan salatı

Vəsaitlər:
1 bostan badımcanı
1 orta boy pomidor
1 soğan
Yarım dəstə cəfəri
1 şirin bibər
1 acı bibər
2 diş sarımsaq
Yarım çay stəkanı zeytunyağı
1 limon
Duz

Hazırlanması:
Badımcanın üzərində çəngəllə dəliklər açıb odda közleyin. Qabıqlarını soyub kiçik parçalar şəklində doğrayın. Cəfərini yuyub doğrayın. Soğanı kiçik kub şəklində doğrayın. Şirin bibəri və acı bibəri incə halqalar halında kəsin. Pomidoru kiçik kublar halında doğrayın. Bütün vəsaitlər hazır olunca xidmət qabına sırasıyla ən altdan başlayaraq doğranmış cəfəri, soğan, acı bibərlər, közlenmiş badımcan və pomidoru qoyun. Üzərinə bolca pendir səpin. Sarımsaqları rəndələyin. Limon suyu, zeytunyağı və duz ilə qarışdırıb sous hazırlayın. Salatın üzərinə gəzdirib xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriÇanaqlı bağa salatı resepti

Tərkibi:
4 yumurta
150 q toyuq əti (hisə verilmiş və ya bişmiş)
göy soğan
2 alma
100 q pendir
150 q qoz
kahı

Hazırlanması:
İri boşqaba kahı yarpaqları düzün. Üstünə sıra ilə düzün: sürtgəcdən keçirilmiş yumurtanın ağı, xırda doğranmış bişmiş toyuq əti, mayonez, göy soğan, sürtgəcdən keçirilmiş turş alma, mayonez, sürtgəcdən keçirilmiş pendir, yumurtanın sarısı, mayonez, xırdalanmış qoz.
"Tısbağa"nın başını yumurtadan, ayaqlarını isə qoz ləpəsindən düzəldin. Mayonezlə salatın üzərinə çanaqlı bağanın qınında olduğu kimi naxışlar sala bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriKələm çanağında ksrtof salatı

Kələm çanağında ksrtof salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 qırmızı kələm
2 pörtmüş kartof
4 budaq yaşıl soğan
İstiotlu zeytun
1 dəstə cəfəri
Xardal
Sirkə
Zeytun yağı
Duz
İstiot

İÇİ:

Pörtmüş kartofları kub şəklində doğrayırıq və qarışdırma qabına alırıq. Yaşıl soğanı, cəfəri və istiotlu zeytunu doğrayaraq hamısını qarışdırma qabına əlavə edirik. Üzərinə sirkə, zeytun yağı və xardal tökürük, duzunu və qara bibəri qoyuruq, qarışdırırıq.

Qırmızı kələm yarpaqlarını ayırırıq və boşqaba çanaqlar olaraq yan-yana düzürük İçlərinə kartofları dolduraraq xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriToyuqlu kərəviz salatı

Toyuqlu kərəviz salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 toyuq sinəsi
2 kərəviz
3 yerkökü
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı mayonez
1 portağal
Zeytun yağı
Duz

İÇİ:

Toyuq döşünü qaynadırıq. Kökləri soyuruq və ayrı bir qazanda qaynadırıq. Kərəviz soyuruq və rəndənin incə yerindən rəndələyirik. Pörtmüş kökləri və toyuq sinəsini xırda kub şəklində doğrayırıq. Böyük bir kasaya qatıq mayonezi qoyub qarışdırırıq. İçinə kərəvizi, toyuğu və yerkökü qoyuruq. Kərəviz yarpaqlarını doğrayıb əlavə edirik. Zeytun yağı tökürük. Duzunu da atırıq və qarışdırırıq. Boşqaba tökürük. Portağalı doğrayırıq və salatının üzərinə düzərək xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleri"Tbilisi" salatı

Tərkibi:

1 banka qırmızı lobya konservi
300 q bişmiş mal əti
1 orta boy qırmızı soğan
1 qırmızı bolqar bibəri
0,5 acı istiot
3 diş sarımsaq
50 q qoz
1 dəstə keşniş
qara istiot
zeytun yağı
üzüm sirkəsi

Soğanı nazik yarımhalqa doğrayın. 2 dəqiqə qaynar suda saxlayıb suyu süzün.

Bolqar bibərini təmizləyib saman kimi doğrayın.

Bişmiş əti kubik doğrayın.

Acı istiotun toxumunu təmizləyib çox xırda doğrayın.

Sarımsağı xırda doğrayın, yaxud əzin.

Lobyanın suyunu süzüb yuyun. Soğan, ət, bibər, acı istiot, sarımsaq, doğranmış keşniş, qovrulub xırdalanmış qoz, duz, qara istiot əlavə edib qarışdırın.

4-5 qaşıq zeytun yağı ilə 1 x.q. üzüm sirkəsini qarışdırıb salatın üzərinə gəzdirin, Ardı »