beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Xəmir xörəkləriKartoflu böyrək

Kartoflu böyrək

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 paket instant maya
1 çay stəkanı qatıq
1 yumurta agı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 pörtmüş kartof
2 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Kartofları qaynadırıq və soyuruq. Kartofları bir kasaya əzirik. Soğanları yeməli doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və soğanı qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Kartofu da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Daxili qabiliyyətimizin Ardı »

Xəmir xörəkləriQarışıq pide

Qarışıq pide

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Qovurma
Ağ pendir
Kaşar pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə ilıq su tökürük. Su əvvəlcə maya əridirik, kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi böyüklüyündə qoparıb yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik və düyümləri pərlə açırıq.

Kaşar pendiri rəndələyirik, ayrı bir kasaya ağ pendiri xırda-xırda dograyırıq .Qovurmanı xırda kub şəklində doğrayırıq. Xəmir bəzilərinə kaşar pendiri bəzisinə ağ pendir və Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli qutab

Pendirli qutab

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket paxlava yuxa
1 kasa kəsmik
1 kasa ağ pendir
1 dəstə cəfəri
125 q kərə yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına kəsmik pendirini qoyuruq. Ağ pendiri içinə xırda-xırda doğrayırıq . Cəfəri incə nazik doğrayırıq və pendirə əlavə edib qarışdırırıq. 4 dəfə paxlava yuxalarnı aralarını yağ sürtmədən üst-üstə qoyuruq. Bir kənarına pendirli xərcdən qoyuruq və rulon şəklində bükürük. Yağlanmış soba xonçasına rulonları düzürük Material qurtarana qədər bu prosesə davam edirik. Kərə yağını əridirik və rulonların üstünə kərə yağını bol sürürük. Piroqları 4 barmaq qalınlığında dilimləyirik. 10 dəqiqə qədər yağını çəkməsi üçün saxlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada Ardı »

Xəmir xörəkləriToyuqlu Alfredo pizza

Toyuqlu Alfredo pizza

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Zeytun yağı
Duz
Su

SOSU ÜÇÜN:

1 su stəkanı krem
2 xörək qaşığı parmesan pendiri
1 xörək qaşığı kərə yağı
3 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

5 pörtmüş toyuq baket
200 q kaşar pendiri
1 qırmızı istiot

İÇİ:

Sosu üçün, kiçik bir qazana kərə yağını qoyuruq. Kremi tökürük. Reyhanı içinə rəndələyirik. Parmesan pendiri də əlavə edib bişiririk. Altını bağlayanda içinə doğranmış təzə reyhanı, duz və istiotu qoyub qarışdırırıq.

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya Ardı »

Xəmir xörəkləriOtlu xəmir qızartması

Otlu xəmir qızartması

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
1 şirin qaşığı karbonat
1 çay stəkanı qatıq
1 yumurta
On beş limon
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Gilas pomidor
İstiotlu yaşıl zeytun
Krem pengasas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına qoyuruq. Duzunu səpirik. Cəfəri və şüyüd nazik doğrayırıq və unla qarışdırırıq. Ortasını hovuz bəzi açırıq, ortaya karbonatı tökürük. Karbonat üzərinə limon suyunu sıxırıq. Qatqı tökürük, yumurta qırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı materialları sıyıq halına gətiririk. Kənardan un tökərək xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük. Bir qaba un səpirik və xəmiri Ardı »

Xəmir xörəkləriSalami pendirli sendvic

Salami pendirli sendvic

MATERİAL SİYAHISI:

3,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı qatıq
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su

ARASI ÜÇÜN:

Salami
Kaşar pendiri
Cəfəri
Kornişon turşu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edirik. Yumurtanın sarısını üzəri üçün ayırıb ağını xəmirə iştirak edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik, kənardan un alaraq xəmiri yoğurmağa davam edirik. Yumşaq bir xəmir əldə edirik.

Xəmirdən Ardı »

Xəmir xörəkləriPendir topları

Pendir topları

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa ağ pendir
1 kasa tam yağlı ağ pendir
1 kasa kaşar pendiri
1 kasa kəsmik

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

2 yumurta
Un
Suxarı

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

1 kasa rəngli göyərti
Yarım dəstə semizot-u
1 kasa gilas pomidor
Nar turşsu
Zeytun yağı

İÇİ:

Ağ pendiri, tam yağlı ağ pendiri qarışdırma qabına alırıq və əlimizlə yoğuraraq əzirik. İçinə kaşar pendiri rəndəsini qoyuruq. Kəsmik pendirini əlavə edirik və xərcimizi yaxşıca yoğururuq.

Dərin bir kasaya iki yumurtanı sındırıb çalırıq, bir kasaya suxarı, başqa bir kasaya də unu qoyuruq. Pendir toplarını Ardı »

Xəmir xörəkləriZeytunlu rulet bulku

Zeytunlu rulet bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı süd
1 yumurta
1 su stəkan mineral su
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Zeytun əzməsi
Kəklikotu
Pulcuq istiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı
Qara zeytun

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük. Yumurtanın ağını əlavə edirik. Yumurta sarısını üzəri üçün ayırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Mineral suyunu da tökürük. Kənardan un alaraq xəmiri Ardı »

Xəmir xörəkləriƏtli yuxa

Ətli yuxa

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı un
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

500 q qiymə
2 soğan
Duz
İstiot
Zirə
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq və ortaya yumurta qırırıq. İlıq su tökürük və ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq.

Daxili xərci üçün, qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanları yeməli doğrayırıq və əlavə edirik. Duz, istiot, zirə əlavə edirik, xərcimizi yoğururuq. Xərcimizə su qataraq konsistensiya halına gətiririk və qarışdırırıq. Xəmirdən yoxlar qoparıb yuvarlayırıq. Xəmirlərə və dəzgaha un səpərək pərlə incə və servis boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmir yarısına daxili xərcdən Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli mini kruassan

Pendirli mini kruassan

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay stəkanı süd
50 q dil pendiri
100 q ağ pendir
1 yumurta
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Dil pendiri və ağ pendiri üzərinə rəndələyirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südü tökürük. Yumurtanın ağını qoyuruq, sarısını üzəri üçün ayırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı maye materiallarla əvvəl maya əridirik. Kənardakı materialları Ardı »

Xəmir xörəkləriHörüklü bulku

Hörüklü bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı süd
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük, yumurta ağını qoyuruq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını da qoyuruq və bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Ortadakı materialları tam yetişdirdikdən sonra kənardan un alaraq yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli basdırmalı baton kətə

Pendirli basdırmalı baton kətə

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
1 su stəkanı süd
2 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
150 q kaşar pendiri
60 q pastırma

İÇİ:

Baton keks qəlibini yağlayırıq. İlk yuxa qəlibin içinə qoyuruq, kənarlarını kənara sallayırıq. İki yuxa da hissə-hissə ayırırıq, arasına bir iki parça daha yuxa qoyuruq. Sosu üçün, kərə yağını əridirik.

Qarışdırma qabına südü, zeytun yağı və kərə yağını tökürük. Yumurtaları sındırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qəlibə qoyduğumuz yuxa üzərinə sous tökürük. Dilim-dilim kəsilmiş olan kaşar pendirindən və pastırma-dan qat qat qoyuruq. Aralara yuxa qoyub sos tökürük. Bu şəkildə bütün qəlibi Ardı »