Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriƏtli yuxa

Ətli yuxa

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı un
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

500 q qiymə
2 soğan
Duz
İstiot
Zirə
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq və ortaya yumurta qırırıq. İlıq su tökürük və ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq.

Daxili xərci üçün, qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanları yeməli doğrayırıq və əlavə edirik. Duz, istiot, zirə əlavə edirik, xərcimizi yoğururuq. Xərcimizə su qataraq konsistensiya halına gətiririk və qarışdırırıq. Xəmirdən yoxlar qoparıb yuvarlayırıq. Xəmirlərə və dəzgaha un səpərək pərlə incə və servis boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmir yarısına daxili xərcdən Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli mini kruassan

Pendirli mini kruassan

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay stəkanı süd
50 q dil pendiri
100 q ağ pendir
1 yumurta
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Dil pendiri və ağ pendiri üzərinə rəndələyirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südü tökürük. Yumurtanın ağını qoyuruq, sarısını üzəri üçün ayırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı maye materiallarla əvvəl maya əridirik. Kənardakı materialları Ardı »

Xəmir xörəkləriHörüklü bulku

Hörüklü bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı süd
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük, yumurta ağını qoyuruq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını da qoyuruq və bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Ortadakı materialları tam yetişdirdikdən sonra kənardan un alaraq yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli basdırmalı baton kətə

Pendirli basdırmalı baton kətə

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
1 su stəkanı süd
2 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
150 q kaşar pendiri
60 q pastırma

İÇİ:

Baton keks qəlibini yağlayırıq. İlk yuxa qəlibin içinə qoyuruq, kənarlarını kənara sallayırıq. İki yuxa da hissə-hissə ayırırıq, arasına bir iki parça daha yuxa qoyuruq. Sosu üçün, kərə yağını əridirik.

Qarışdırma qabına südü, zeytun yağı və kərə yağını tökürük. Yumurtaları sındırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qəlibə qoyduğumuz yuxa üzərinə sous tökürük. Dilim-dilim kəsilmiş olan kaşar pendirindən və pastırma-dan qat qat qoyuruq. Aralara yuxa qoyub sos tökürük. Bu şəkildə bütün qəlibi Ardı »