Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiZeytun yağlı şirin bibər dolması resepti

Tərkibi:
1 kilo rəngbərəng xırda bibərlər (qırmızı, sarı və narıncı)
İçi Üçün
2 baş soğan – xırda-xırda doğrayın (2 stəkan)
Yarım stəkan zeytun yağı
Yarım xörək qaşığı tomat
Yarım xörək qaşığı qırmızı bibər məti (tomat kimi olur, amma bibərdən hazırlanır – turkçə Bibər salçası adlanır)
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə biri qədər yumru düyü – yuyub süzün
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 xörək qaşığı narın ovulmuş quru nanə
1 çay qaşığı duz
Digər Ərzaqlar
2 stəkan su
Üstü üçün zeytun yağı (zəruri deyil)


Hazırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayın. Soğanı bir tavada yağsız öldürün. Zeytun yağını əlavə edin. Yağ qızanda (soğan sadəcə yumuşalmalıdır, qızarmalı deyil) tomatı və bibər mətini əlavə edib, qarışdırın. Düyü və Ardı »

Dünya mətbəxiCream caramel

Tərkibi:
1 litr süd
8 ədəd yumurta
2 stəkan şəkər tozu
1/2 paket vanil

Hazırlanması:
1. Qarışdırma qabının içinə 1 su stəkanı şəkər tozu və yumurtaları əlavə edib qarışdırın.
2. Sonra südü və vanili əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
3. Geridə qalan 1 su stəkanı şəkəri tavaya əlavə edib biraz qaraldın. (Diqqət edin çox qaralmasın)
4. Qəliblərinizin altına karamel kimi olmuş şəkərdən bərabər miqdarda tavaya paylayın.
5. Üzərinə kremi əlavə edin və qəlibləri nimçəyə yerləşdirin.
6. Nimçəyə qəlibləri keçməyəcək şəkildə isti su əlavə edin.
7. 170 dərəcədə isidilmiş sobada qızarana qədər bişirin.
8. Sobadan çıxardıqdan sonra soyuducuda soyumağa buraxın.
9. Təxminən 4-5 saat sonra xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiArepa nədir?

Venezuelalılar çox miqdarda qarğıdalı da istehlak və qarğıdalı unu ilə dəyişik bir çörək edərlər. İçinə duzsuz bir cür lor pendiri qoyduqları bu çörəyə "Arepa" deyərlər.
Təzə olaraq edib istehlak etdikləri Arepa'nı səhər naharda yedikləri kimi, günortanın də ortasından ikiyə bölüb, arasına ət, toyuq və ya balıq qoyaraq yerlər.

Vəsaitlər:
2 su stəkanı qarğıdalı unu
Yarım su stəkanı lor pendir Ardı »

Dünya mətbəxiMəşhur fransız yeməyi "Jülyen" resepti

Tərkibi:
500 qr. toyuq filesi
500 qr. göbələk(şampinyon)
2 ortaboy soğan
200 qr. holland pendiri
300 qr qaymaq və ya keyfiyyətli xama
2 xörək qaşığı un
Duz
İstiot
Bitki yağı

Hazırlanması:
Toyuq filesini suda bişirin.
Soğanı,göbələyi,bişmiş toyuq filesini xırda-xırda doğrayın.
Soğanı bitki yağında qovurun.
Sonra göbələyi əlavə edib,suyu çəkilənə kimi qovurun.
Doğranmış ,bişmiş toyuq filesini qatın,duzunu istiotunuəlavə edin,bir az da qovurub ocaqdan götürün.
Başqa tavada unu iyi çıxana kimi qovurun.
Qaymaq ,duz, istiot əlavə edin,bir-iki burum qaynadın.
Qovrulmuş toyuq,göbələk,soğanı qatıb,qarışdırın və ocaqdan götürün.
Bu kütləni xüsusi oda davamlı bir paylıq qablara yığın,üzərinə isə bolluca rəndələnmiş holland pendiri qoyun.
180 dərəcəli sobada üzəri qızılı rəng alana kimi bişirin.(təxminən 30 dəqiqə)
Siz "Jülyen"-i bir böyük qabda da hazırlaya bilərsiniz.
Bulkanın içini oyub,onun içinə də eyni Ardı »

Dünya mətbəxiBallı qatıq (Uşaqlar üçün)

Vəsaitlər
3 yemək qaşığı qatıq
2 yemək qaşığı bal

Hazırlanması
Xüsusilə uşaqların çox sevdiyi həm ləzzətli, həm praktik, həm də 5 dəqiqə də hazırlanan bir qarışıqdır. Bir kasaya qatığı qoyub üzərinə bal gəzdiririk. İstəsəniz bal və qatığı qarışdıraraq da xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiBulqur salatı - kısır resepti

Tərkibi:
2 fincan xırda bulgur (Türkiyədə buna köftelik bulqur deyirlər)
2 fincan qaynar su
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 xörək qaşığı qırmızı bibər pastası ( acılığı zövqə görə seçilir)
1/3 fincan zeytun yağı
1 orta ölçülü limonun şirəsi
2 xörək qaşığı narşərab
¼ fincan xırda doğranmış baş soğan
1 fincan doğranmış təzə cəfəri
½ fincan doğranmış təzə nanə
½ fincan göy soğan
Zövqə görə duz və xırdalanmış quru qırmızı acı bibər
Süfrəyə vermək üçün kahı yarpaqları

Hazırlanması:
Birinci olaraq bulqur hazırlanır. Bulquru aşağıdakı 2 üsüldan biri ilə hazırlamaq olar.


1-ci üsul: Bulqur orta ölçülü qaba əlavə olunur. Ayrıca tomat və bibər pastası qaynar suda həll edilir və bulqurun üzərinə tökülür. Sonra isə üzəri qapaqla örtülür. Bulqur Ardı »

Dünya mətbəxiDraniki

Tərkibi:
*1 kq kartof
*100 qr soğan
*1 çay qaşığı duz
*1 çay qaşığı qara üyüdülmüş istiot
*100 ml bitki yağı
*1 yumurta
*3 xörək qaşığı un


Hazırlanması:
Kartofu qabıqdan təmizləmək, xırda sürtkəcdən sürtmək, blenderdə xırdalamaq və ya ət çəkənin üstündən burmaq lazımdır. Kartofla qarışdırmaq, sonra şirəni tökmək lazımdır. Qarışığa yumurtanı əlavə etmək, duz, tünd üyüdülmüş istiot, unu qarışdırmaq lazımdır. Bərk qızdırılmış tavaya bitki yağını tökmək, xörək qaşığıyla kiçik blinçiklər şəklində kartof kütləsini çıxartmaq lazımdır. Blinçikləri orta alovda qızartmaq lazımdır. Ardı »

Dünya mətbəxiSobada siqara börəyi resepti

Tərkibi:
2 iri yuxa
1 x.q. marqarin
0,5 st. zeytun yağı
2 x.q. qatıq
2 yumurta
1 kasa ağ pendir
qara istiot
0,5 dəstə şüyüd
0,5 dəstə cəfəri

Hazırlanması:
Marqarini əridib azca soyudun. Zeytun yağı, qatıq, ilıq marqarin, 1 yumurta, qara istiotu qarışdırın.
Yuxalardan birinin üzərinə qarışığın yarısını yayın. İkinci yuxanı üzərinə yerləşdirib qarışığın qalanını üzərinə çəkinn.
Yuxanı 8 yerə bölün (8 üçbucaq). Bir qabda xırda doğranmış şüyüd, cəfəri, pendir və qara istiotu qarışdırın. Üçbucaqların üzərinə yerləşdirin, siqara böreyi kimi bükün. 1 yumurtanın sarısını çalıb üzərinə çəkin.

Nuş olsun! Ardı »