Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerXəmiraşi (əriştə)

Xəmir

Un

1 yumurta

Su

Duz

Əriştəni və bulyonu hazırlayın, bir ovuc “bül-bül göz, qara göz” lobya bişirin.


Əgər bulyon toyuqdandırsa, onda xəmraşida toyuq tikələri olmalıdır. Toyuq bişəndən sonra onu sümükdən ayırın və parçalara xırdalayın. Bulyonu qaynadın və qaynayan kimi 5-6 saplaq zə`fəran atın. 3 dəqiqə qaynadıqdan sonra əriştəni əlavə edin. Adi şorba ilə müqayisədə əriştə daha çox olmalıdır, ancaq o dərəcədə yox ki, bulyonu tamamilə özünə çəksin. Mən bir toyuğun bulyonuna 4-5 porsiya hazır əriştəni (şəkildəki kimi) əlavə edirəm. Əriştə bişən kimi, toyuğu və lobyanı bulyona qatın. Şorba hazırdır.

Süfrəyə xəmraşı isti verilir və üstünə mütləq quru nanə tökülür.

Orijinal xəmraşını, qeyd etdiyim kimi, xirda küftəciklərlə hazyrlayırlar. Süfrəyə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBuğdalı qış şorbası

Vəsaitlər:

1 su stəkanı buğda
1 su stəkanı noxud
200 qr brokoli
1 kök
1 soğan
2 salçalıq qırmızıbiber
1 yemək qaşığı tomat pastas
ı1 yemək qaşığı kərə yağ
ı1 yemək qaşığı günəbaxan yağı
Yarım limonun suyu
3 diş əzilmiş sarımsaq
3-4 su stəkanı isti toyuq suyu və ya su
duz
istiot

Hazırlanması:

Noxudu bir gecə əvvəldən suda gözlədin.Sabahısı gün suyunu dəyişdirib yumuşayana qədər qaynadın.Buğdanı yuyub 1 gecə əvvəldən soyuq suda gözlədin.Sabahısı gün suyunu süzüb qazana alın və üzərinə 2 su stəkanı isti su əlavə edərək qaynadın.Ayrı bir qazanda kərə yağı və günəbaxan yağını istilədin.Doğradığınız soğanı əlavə edib bişirin.Soğan bir az yumuşalandan sonra nərd zəri böyüklüyündə doğradığınız kökü və qırmızı bibəri əlavə edin.2-3 dəqiqə sonra tamat da Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMərcili Tarxana şorbası

Mərcili Tarxana şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

6 xörək qaşığı tarhan
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay stəkanı mərci
1 çay stəkanı garğıdalı
Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Mərci bir qaba qoyuruq və qaynar suyla ısladırıq. 1 dəfə qaynadırıq və yuyub süzürük.
Qazana kərə yağını və tarhana qoyuruq, çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq ət suyunu və soyuq suyunu veririk. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq və qarışdıraraq bişiririk. Mərci və qarğıdalını əlavə edirik və qarışdıraraq bişirməyə davam edirik. Duzunu atırıq. Konsistensiya tünd olsa isti su tökərək konsistensiyanı açırıq. Xörəyimiz bişəndə xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPomidorlu Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 su s. Qırmızı mərci
3 pomidor
1 soğan
1 qırmızı istiot
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
İstiot
Pulcuq istiot
Zirə
Duru yağ

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Şorba qazanına bir az duru yağ tökürük və soğanı qovurmağa başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik. Soğan istiləşəndən sonra unu əlavə edirik və qovurmağa davam edirik.

Qırmızı istiotu seçirik və küp küp doğrayıb qazana alırıq. Mərcini yuyub əlavə edirik və qovururuq. Pomidorları soyuruq və kub şəklində doğrayırıq. Pomidorları da qazana qoyuruq. Qarışdırırıq. İsti suyunu veririk və qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda duzu, istiotu, zirə və pul bibəri qoyuruq. Xörəyimiz bişəndə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSüdlü Mərci Şorbası

İÇİ:

Mərci dağıdırıq və süzürük. Kartofu, yerkökü və soğanı yarım ay şəklində nazik nazik doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı və kökü qovururuq. Mərci əlavə edirik.

Kartofları qoyuruq və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, kərə yağını və unu kiçik bir qazanda qovururuq. Unun iyi çıxana qədər istiləşəndən sonra soyuq südü tökərək konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk və qaynadırıq.

Bişmiş olan xörəyimizi əl blendırından keçiririk. Hazırladığımız meyane şorbaya əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu nəzarət edib, lazım gələrsə, təkrar atırıq. Xörəyimiz bir az da dalğalandıqdan sonra xidmət edirik.
Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaqlı Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım dəstə ispanaq
1 çay s. Yaşıl mərci
1 çay s. Çatda
1 şorba q. Pomidor tomatı
1 şirin q. Bibər tomatı
2 şorba q. Un
1 şorba qk. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
2 diş sarımsaq
1 soğan
Su
Duz

İÇİ:

Yaşıl mərcini yuyub isti suyla ıslayırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana bir az duru yağı töküb soğanı əlavə edirik. Kərə yağını əlavə edirik və qovururuq. Sarımsağı qoyuruq. Unu qoyub qovurmaya davam edirik. Tomatları əlavə edirik.

Bulyonla konsistensiyanı açıb qarışdırırıq. Bir az isti su veririk. Yaşıl mərcini süzüb qazana alırıq. Yenə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZərif toyuq şorbası

[c]Tərkibi:

500 q toyuq filesi
400 q əridilmiş pendir
150 q düyü
400 q kartof
150 q yerkökü
150 q baş soğan
duz
istiot
göyərti
[/c

Toyuq filesini yuyub-təmizləyib, üzərinə 3 l su tökün, duz, istiot vurub hazır olanadək bişirin (qaynara düşəndən sonra təxminən 20 dəqiqə). Sonra qazandan çıxarın. Bulyona düyü töküb 10 dəqiqə bişirin.
Soğanı xırda doğrayın. Yerkökünü sürtgəcin xırda gözündən keçirin. Kartofu təmizləyib yuyun, kubik doğrayın. Əti də xırdalayın. Kartofu bulyona əlavə edin. Sonra soğanı və kökü əlavə edib 5-7 dəqiqə qaynadın. Əti də əlavə edib kartof tam bişənə qədər qaynadın. Pendir əlavə edib qarışdırın, ocaqdan götürün.
Süfrəyə verərkən üstünə doğranmış göyərti Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUşaqlarınız Üçün Asan Hazırlanan Yemek

Lazım olanlar:

Yarım çay stəkanı düyü

1 çay stəkanı toyuq suyu

bir parça qaynadılmış toyuq əti

6-7 ədəd qaynadılmış noxud

1 şorba qaşığı un (tam buğda unum vardı, onu istifadə etdim)

1 yemək qaşığı kərəyağı

1 yemək qaşığı maye yağ

1 şirin qaşığı pomidor sousu (yazda rəndələnilmiş pomidor istifadə etmənizi tövsiyə edərəm.)

Hazırlanması:

Düyülərin üzərinə su əlavə edib qaynadın, bişməyə yaxın toyuq sununu və az duz əlavə edin. Qaynadılmış toyuq ətini qıyma edər kimi bıçaqla ezin. Qaynadılmış noxudların da qabığını soyub onları da bıçaqla sahilin. Noxudları və toyuqları da qaynayan şorbaya əlavə edin. Ayrı bir tavada kərəyağını və maye yağı Ardı »