Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Toyuq yeməkləriSobada ədvalı toyuq budları

Sobada ədvalı toyuq budları

MATERİAL SİYAHISI:

6 toyuq budu
3 kartof
1 kasa göbələk
5 diş sarımsaq
1 soğan
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Sosu üçün, qarışdırma qabına zeytun yağını tökürük. Biberiye yarpaqlarını atırıq. Sarımsaqları doğrayıb əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq. Toyuq budları içinə atırıq və yaxşıca qarışdırırıq. But sümüklü saplaq hissələrini alüminium folqa bürüyürük. Yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına düzürük

Kartofları qabıqları ilə birlikdə dağıdırıq və alma kəsiyi olaraq kəsirik. Dilimlərə doğranmış kartofları də eyni sousa qoyub qarışdırırıq və toyuq xonçasındakı boşluqlara düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Yarım saat bişirdikdən sonra məcməyi sobadan çıxarırıq və soyub 4e Ardı »

Toyuq yeməkləriYuxalı sədzəli toyuq

Yuxalı sədzəli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
500 q toyuq döş əti
1 kartof
1 yerkökü
1 kasa yaşıl noxud
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 çimdik biberiye
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qatıq
Kərə yağı

İÇİ:

Toyuq döş ətini quşbaşı doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və toyuğu qovururuq Kartofu də eyni boyda küp doğrayırıq. Yerkökü soyub kub doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı qoyuruq. Soğan və sarımsağı qovururuq Kartofu və yerkökü əlavə edib qovurmaqa davam edirik. Son olaraq noxudu əlavə edirik. Bir toyuğu və tərəvəzli xərci eyni tavaya alıb qarışdırırıq. Duzunu Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq qovurması

Toyuq qovurması

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq döş əti
Təzə keks
Duz
İstiot
Zeytun yağı
Lavaş

TURŞULU QATIQ SOS ÜÇÜN:

1 kasa süzmə qatıq
4 kornişon turşu
1 dəstə şüyüd

QIRMIZI BİBƏR SOUSU ÜÇÜN:

5 közlenmiş qırmızı istiot
1 dəstə cəfəri
3 təzə soğan
Zeytun yağı

SOĞAN SOTE-si ÜÇÜN:

5 soğan
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Pulcuq istiot

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Köz badımcan

İÇİ:

Toyuq döşləri ortadan ikiyə kəsirik. Şüşə soba qabına toyuqları diziyoruz. Üzərlərinə zeytun yağını tökürük. Duz və istiotu atırıq. Təzə tortlar yarpaqlarını səpirik. Bu şəkildə saxlayırıq. Qızart tavaya zeytun yağı tökürük Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq ciyər qovurma

Ərzaqlar:

1 kq toyuq ciyəri
5 ədət kartof
yağ, duz, istiot

Hazırlanması:


Ciyərləri yaxşıca yuyub, balaca balaca kvadrat şəklində doğrayın, duz istiotla qarışdırıb ərinmiş yağ ilə tavada qovrulana qədər qızardın.
eyni şəkildə kartoşkalarıda yaxşıca soyub yuduqdan sonra kvadrat şəklində doğrayıb ayrı tavada qızardın, pişdikdən sonra ciyərlərin üzərinə töküb 3 4 dəqiqə qarışdırıb qızardın! Nuş olsun! Ardı »

Toyuq yeməkləriPlovlu toyiq qovurma

Plovlu toyiq qovurma

MATERİAL SİYAHISI:

1 bütün toyuq
1 soğan
6 kənd istiotu
1 pk. Göbələk
3 pomidor
2 diş sarımsaq
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
Zeytun yağı
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

3 su b. Düyü
2 şorba k. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Toyuq suyu
Su

İÇİ:

Bütün toyuğun ətli hissələrini ayırıb quşbaşı doğrayırıq. Göbələyi, soğanı, biberi və pomidoru toyuğun ölçüdə doğrayırıq. Sarımsağı doğrayırıq. Dərin bir tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Soğan yumşalan bibərləri əlavə edirik və qovururuq. Pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriMakaronlu toyuq şişləri

Makaronlu toyuq şişləri

MATERİAL SİYAHISI:

500 q toyuq budu
1 çimdik biberiye
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

MAKARONLARI ÜÇÜN:

1 paket çubuq makaron
5 pomidor
1 xörək qaşığı tomat
1 kasa istiot püresi
1 dəstə reyhan
2 diş sarımsaq
Duz
Zeytun yağı

İÇİ:

Toyuq ətini küp küp doğrayıb çöp şişlərə düzürük Düzbucaqlı şüşə soba qabına toyuq şişləri düzərək duz, istiot vururuq. Doğranmış sarımsaqları istifadə edirik. Biberiye yarpaqlarını üstünə səpirik. Zeytun yağını tökürük. Qarışdırırıq və yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Makaron üçün su qaynadırıq və çubuq makaronları qırmadan qazana qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriŞabalıdlı çolpa qovurma

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 1 ədəd

Kərə yağı – 150 q

Şabalıd – 250 q

Baş soğan – 4 ədəd

Zoğal qurusu – 100 q

Ərik qurusu – 100 q

Sarıkök

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Çolpa parçalara bölünür, yuyulur və kərə yağı əlavə edilmiş tavada qovrulur.
2.Çolpanın üzərinə samanvari doğranılmış soğan əlavə olunub yenidən qovrulur.
3.Ərik qurusu samanvari və nazik doğranılıb qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir.
4.Zoğal qurusu bir az isti suda saxlandıqdan sonra qovurmaya əlavə olunur.
5.Şabalıd çərtilir, duzlu suda pörtlədilir, qabığı çıxarılır və qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir, sarıkök, duz, istiot vurulub yağa düşəndən sonra odun üzərindən götürülür. Ardı »

Toyuq yeməkləriMilföylü toyuq dolmasi

Milföylü toyuq dolmasi

MATERİAL SİYAHISI:

6 toyuq but
1 dəstə ispanaq
1 qırmızı istiot
2 diş sarımsaq
Zeytun yağı
Duz
İstiot

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

Milföy xəmiri (qat qat)
Yumurta sarısı

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Soba kartof

İÇİ:

İspanaqları doğrayırıq. Qırmızı istiotu və sarımsaqları doğrayırıq. Tavaya zeytnyağı tökürük. Sarımsağı və istiotu atıb qovururuq Son olaraq ispanağı atıb yumşalan altını bağlayırıq. Duzunu atırıq. Toyuq budları bıçaqla açırıq və sümüklərindən ayırırıq. Soyuducu paketini bıçaqla kəsib açırıq. İçinə açdığımız toyuq budu qoyuruq və üzərinə poketi qatlayırıq. Et vuracağı yüngül döyəcləyərək arıqlayırıq. Bütün budlar üçün bu işi edirik. Arıqlayan toyuq ətlərinin üstünə duz və Ardı »