Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Yemek Terifleri+Ev şəraitində Lahmacunun hazırlanması

Xəmiri üçün:
4 stəkan un
1 çay qaşığı maya
1 çay qaşığı duz
2 stəkan ilıq su

Üzərinə:
250 qr qoyun əti bişirilməmiş
2 ədəd pomidor
2 ədəd aci bibər
1 ədəd qırmızı bibər
2 çay qaşığı tomat

Xəmirin hazırlanması :

Suyu, mayanı, duzu bir qabda qarışdırırıq, unu əlavə edərək orta yumşaqlıqda bir xəmir yoğururuq. Üzərini örtərək 30-40 dəqiqə mayalanmasını gözləyirik.
İçliyin hazırlanması :

Əti soğanla birlikdə ət çəkən maşında çəkirik, pomidorları süzgəcdən keçiririk . Bibərləri də həmçinin, toxumlu hissəsini təmizləyərək doğrayırıq. Bunların hamısını bir qaba tökürük, duz istiot və tomatı da da əlavə edərək, yaxşı-yaxşı qarışdırırıq.
Açdığımız xəmirın üzərinə nazikcə qarışımdan çəkirik.Sacda və ya sobada bişiririk.

Ardı »