beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Özcan Dəniz

Özcan Dəniz - Türkiyəli müğənni , aktyor və bəstəkar .Mündəricat
1 Həyatı
2 Albomları
3 Filmografiya
3.1 Filmləri
3.2 Serialları
4 Televiziya Proqramları
5 Mükafatları
6 Mənbə


Həyatı

Kürd əsilli (Ağrı vilayətindən Zilan tayfasına mənsubdur) Türkiyə vətəndaşıdır .[1][2]



Albomları

1992 - Yine Ağlattın Beni

1993 - Hadi Hadi Meleğim

1994 - Beyaz Kelebeğim

1997 - Yalan mı?

1998 - Çoban Yıldızı

2000 - Aslan Gibi

2002 - Leyla

2004 - Ses ve Ayrılık

2007 - Hediye

2009 - Sevdazede

2012 - Bi Düşün

Filmografiya

Filmləri
Ona Sevdiyimi Söylə (1994)
Asan Pul (2001)
O İndi Əsgər (2003)
Asmalı Qonaq - Həyat (2003)
Hardasan Firuzə (2003)
Kəloğlan Qaraprənsə qarşı (2006)
Mövlana Cəlaləddin-i Rumi: Eşqin Rəqsi (2008)
Ya Sonra (2011) - Aktyor, Ssenari müəllifi, Rejissor, Bəstəkar
Araf (2012)
Evim Sənsən (film, 2012) - Aktyor, Uyğunlaşdıran ssenari müəllifi, Rejissər, Bəstəkar

Serialları
Yalan (1997, Kanal D)
Eşqin Dağlarda Gəzər (1999, TGRT)
Asmalı Qonaq (2002, ATV)
İyun Gecəsi (2004, Kanal D)
Qədər (2007, Star TV)
Eşq Yandırar (2008, Kanal D)
Samanyolu (2009, ATV)

Televiziya Proqramları
Dəniz Şou (1998, Star TV)
İki Rəng (2007, TRT 1)

Mükafatları
İlin Musiqi Ulduz Mükafatı (1997, Magazin Jurnalistləri Dərnəyi)
Arabesk-Fantaziya Musiqi Ən Yaxşı Kişi Sənətçisi (1997, Kral TV Video Musiqi Mükafatları)
Türk xalq musiqisi Ən Yaxşı Kişi Sənətçisi (1999, Kral TV Video Musiqi Mükafatları)
Avropanın Ən Müvəffəqiyyətli Sənətçisi (2001)
İlin Ən Yaxşı Tv Kişi Ulduzu Mükafatı (2002, Magazin Jurnalistləri Dərnəyi)
Tv Ulduzu Mükafatı (2002, Radio Televiziya Jurnalistləri Dərnəyi)
Arabesk-Fantaziya Musiqi Ən Yaxşı Kişi Sənətçisi (2002, Kral TV Video Musiqi Mükafatları)
Ən Çox Satılan Albom Mükafatı (Leyla) (2002-2003, MÜ-YAP)
Üç Qızıl Val mükafatı (Leyla) (2003, Prestij Qrup Populyar İstehsal)
Ən Yaxşı Solist Mükafatı (2003, Qızıl Kəpənək)
İlin Serialı (Asmalı Qonaq) (2003, İstanbul Universiteti İqtisad Klubu)
Ən Müvəffəqiyyətli Sənətçi Mükafatı (2003-2004, Avropa türklərinin Seçimi)
Ən Çox Satılan Albom Mükafatı (Səs Və Ayrılıq) (2004-2005, MÜ-YAP)
Ən Yaxşı Kişi Aktyor Mükafatı (2004-2005, Qızıl Kəpənək)
Təşəkkür Mükafatı (2005, Müasir Kino Oyunları Dərnəyi)
İlin Ən Yaxşı Tv Serial Aktyoru Mükafatı (2005, Magazin Jurnalistləri Dərnəyi)
Manheim Tamaşaçı mükafatı Ən Yaxşı Film Mükafatı (Ya Sonra) (2011, Manheim Türk Film Festivalı)


Tarix: 29.01.2013 / 14:03 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 501 Bölmə: Bəstəkarlar Və Müğənnilər