Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Doşablı un halvası
Doşablı un halvası

MATERİAL SİYAHISI:

5 su stəkanı un
5 su stəkanı su
5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı qoz
200 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağı
1 su stəkanı doşab

İÇİ:

Unu qazana qoyuruq və qovurmaya başlayırıq. Unun qızardılmış qoxusu çıxmağa başlayanda içinə qozları əlimizlə xırda qıraraq əlavə edirik. Ayrı bir qazana şəkər tozu, mürəbbə və suyu tökürük. Şirələrimizi bu qazanda qarışdıraraq bişiririk.

Unumuz yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Taxta qaşıqla qarışdırırıq. Şərbətini tamamilə çəkəndə yaxşı qarışdırıb altını bağlayırıq və qapağını da bağlayaraq dincəlməyə qoyuruq. Halva-yımız dincələndə dondurma qaşığı top şəklində alıb kağız muffin qəliblərinə qoyaraq xidmət edirik.


Tarix: 17.06.2015 / 12:00 Müəllif: Nurana Baxılıb: 40 Bölmə: Desertlər
loading...