Xəmir xörəkləri → Zeytunlu rulet bulku
MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı süd
1 yumurta
1 su stəkan mineral su
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
Ağ pendir
Zeytun əzməsi
Kəklikotu
Pulcuq istiot
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Yumurta sarısı
Qara zeytun
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük. Yumurtanın ağını əlavə edirik. Yumurta sarısını üzəri üçün ayırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Mineral suyunu da tökürük. Kənardan un alaraq xəmiri Ardı »