Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Darı sıyığı

Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:

1 st darı

4 st süd

2 st su

30 q kərə yağı

5 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:

Darını təmizləyib yuyuruq.

Üstünə su, süd, şəkər tozu və yağı əlavə edib qazın üstündə bişməyə qoyuruq. Ara vermədən qarışdırırıq.

30-35 dəqiqəyə darı bişdikdə sıyıq hazır olacaq. Darı sıyığını süfrəyə verdikdə üstünə zövqə görə istəsəniz əlavə olaraq kərə yağı və şəkər tozu töküb yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun!


Tarix: 29.11.2014 / 12:15 Müəllif: Aziza Baxılıb: 19 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...