Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şokaladlı piroq
Şokaladlı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2 su stəkanı un
3 xörək qaşığı şəkər kirşanı
100 q. Kərə yağı
1 yumurta
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
Soyuq su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

2 paket labne pendiri
2 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
100 q. Bitter şokolad
1 xörək qaşığı kakao

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili əlavə edirik. Bu materialların ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ortadakı kərə yağı və yumurta yoğururuq. Kənardan un alaraq xəmiri yaxşıca yoğururuq. Yarım çay stəkanı soyuq su tökürük və yoğurmağa davam edirik. Ələ yapışmayan xəmir əldə edirik. Yağlanmış piroq qəlibinə gəldiyimiz xəmiri qoyuruq. Əlimizlə xəmiri genişləndiririk və qəlibi tamamilə örtürük. Qəlibin kənarlarına qədər xəmiri yüksəldirik.

Daxili xərci üçün, bitter şokoladı parçalayıb istiliyə dayanıqlı şüşə qaba qoyuruq. Buxarı üstünə oturdub mən mari üsulu əridirik. Şokolad çatanda şəkər tozu tökürük. Çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Kasa buxar üstündən alırıq və yumurtaları qırırıq. Kakao da götürüb çırpma teliylə qarışdırmağa davam edirik. Son olaraq labne pendirini qoyuruq, qarışdırırıq. Piroq qabarit ölçülü xəmirin üzərinə şokoladlı xərci tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadan qaldırdığımız piroqu soyumağa qoyuruq. Üzərinə hindistan qozu səpərək süfrəyə veririk.


Tarix: 26.03.2015 / 11:59 Müəllif: Nurana Baxılıb: 142 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...