Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Portağalli cheesecake
Portağalli cheesecake

MATERİAL SİYAHISI:

3 paket yulaf biskvit
100 q kərə yağı

PLOMBU ÜÇÜN:

4 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
500 q labne pendiri
1 paket krem
1 paket vanil
1 xörək qaşığı un

SOSU ÜÇÜN:

2 su stəkan portağal suyu
2 su stəkanı naringi suyu
1 çay stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İÇİ:

Biskvitləri doğrayıcıdan keçirərək toz halına gətiririk. Toz biskviti böyük bir qaba tökürük. Kərə yağını əridirik. Qandallı keks formasının əsasını yağlı kağızla bağlayırıq, kənarlarını əyirik. Qəlibi da bir boşqaba qoyuruq. Yağlı kağız və qəlibi ərimiş kərə yağından bir az istifadə edərək yağlayırıq. Ərimiş kərə yağını da toz biskvitlə yaxşıca qarışdıraraq qarışdırırıq. Qəlibin döşəməsinə kərə yağlı biskviti qoyuruq və yatıraraq sıxışdırırıq.

Ayrı bir qarışdırma qabına labneyi qoyuruq, yumurtaları qırırıq. Toz şəkəri qoyuruq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Kremi, vanili və unu da götürüb çırpma teliylə qarışdırırıq. Bu qarışığı da biskvit bazanın üstünə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 170 dərəcəlik sobada bişiririk. Sousu üçün, portağal suyunu və naringi suyunu kiçik bir qazana tökürük. Nişastanı və şəkər tozunu qoyub çırpma teliylə sürətli qarışdırıb yanvar üzərinə alırıq. Ara ara qarışdıraraq bişiririk. Sousun materialları qaynayanda ocaqdan götürürük. Bişmiş və soyumuş olan tortun üzərinə sousu tökürük. Soyumağa qoyuruq. Soyuyanda üzərini köpükləndirilmiş şəndi iləl bəzəyərək xidmət edirik.


Tarix: 25.03.2015 / 23:33 Müəllif: Nurana Baxılıb: 128 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...