Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Tər halva

Əla növ buğda unu – 400q, ərinmiş yağ – 200q, doşab – 250q və ya şəkər tozu – 200q, darçın – 2q.

Tavada qızdırılmış yağa un əlavə edilib qızılı rəngə çatınca qovrulur. Sonra buna doşab və ya şəkər şərbəti qatılır və arası kəsilmədən qarışdırılaraq qızdırılır. Halva dayaz desert boşqaba qoyulur, üstünə darçın səpilir. Bəzən halvanı lavaşa bükürlər. Doşab əvəzinə baldan da istifadə etmək olar., bu zaman halvanın keyfiyyəti yaxşılaşır.


Tarix: 10.12.2012 / 20:25 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 300 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...