Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Pizza…

buğda unu 500 gr
maya 1 paket(20 gr yaş ya da quru)
süt 1 su bardağı
behmez 1 çay qaşığı
zeyun yağı 1 yemek qaşığı
təzə reyhan 8 yarpaq
light peynir rəndəsi(holland və beyaz pendir) 1 stəkan
pomidor 2 ədəd
sarımsağ 2 ədəd
duz


Maya ılıq sütün içinde eridilir ve içerisine 1 çay qaşığı behmez əlave edilir.Behmez çörək,pizza ve pide kimi unlu məmulların daha gözəl qızarmasına komək edir ayrıca şeker ve behmez mayanın daha tez ve daha gözəl effekt gösterir.20 dəqiqə otaq istiliyində gözlənilir maya geniş bir qabın içine boşaldılmış unun ortasına tökülür.Duzuda qatıb qulağ memesi yumuşaqlığına gelene qədər yoğurulur..Xəmiri el ile basdırarak yumru bir beze bükülür,üzeri temiz bir bez ile örtülerek 30 dəqiqə gözlənir.30 dəqiqə gözlənən xəmir 2 yerə ayrılır ve xəmirə yuvarlaq pizza şekli verilir.Diger tərəfdə qabığı soyulmuş pomidor sarımsağ,reyhan,duz ve zeytun yağı ile maşında çekilir.Elde edilen sos pizzanı her tərəfinə qaşığ ile yayılır ve üzerine rendedən keçirilmiş pendir tökülerek əvvəlcədən 200 derecede isidilmiş fırında 15 -20 dəqiqə bişirilir ve süfrəyə verilir.

NUŞ OLSUN !!!


Tarix: 18.12.2012 / 21:06 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 627 Bölmə: Xəmir xörəkləri
loading...