beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Xəmir xörəkləriGürcü xəngəli

Gürcü xəngəli – resept.

İstifadə olunan məmulatlar :

Xəmir üçün:
3 st. un
1 st.su
1 yumurta
duz
İç üçün:
250 qr yağlı qoyun əti
200 qr mal əti
3 baş soğan
qırmızı və qara istiot
su,duz


Hazırlanması:

Ələnmiş una ilıq su,yumurta,duz əlavə edib xəmir yoğrulur və 20-30 dəqiqəlik dincəlməyə qoyulur.

İç üçün ət soğanla birlikdə maşından keçirilir,üzərinə su əlavə edilərək bişirilir,duz və istiotlat vurulur.
Xəmir kiçik hissələrə ayrılır,kündələnir.

Hər kündə yayılaraq içinə qiymə qoyulur.
Böyük kündə yayıb şəkildəki kimi də kəsib içlərini doldura bilərsiniz

Xəmirin kənarı şəkildə göstərildiyi qaydada bükülür.

Hazır xingəllər ağzı qapalı qazanda əvvəlcədən qaynadılmış duzlu suda 11-15 dəqiqə bışırilir. Ardı »

Xəmir xörəkləriQuru xəngəl

Xəmir

Un

1 yumurta

Su

Duz

Xuruş

Quyun ya mal ətindən qiymə

Soqan

Duz

İstiot

Yağ

Qatıq

Sarımsaq


Hazırlanması:

Un, yumurta və sudan ələ yapışmayan xəmir yoğrulur (düşbərə xəmiri kimi). Çox nazik yuxa yayılır (yaymaq haqqında “texnika” bölümünə baxın). Yuxa iri romblara bölünür və başqa bir səthin üstünə qurumaq üçün yığılır.

Vaxtaşırı rombları yapışmamaq üçün çevirmək lazımdır. Qurumaq müddəti 7-9 saatdır.

Bu müddətdə qiyməni hazırlayın. Çəkilmiş ət soğanla, duzla, istiotla qarışdırılır və tavaya qoyulur. Üstünə 2 x.q. su tökülür və ətin suyu buxarlananadək bişirilir.

Sonra, əgər ət yağlı deyilsə, ətə yağ əlavə olunur və ət qızardılır. Qaydaya görə ət çox qızardılmamalıdır, amma mən özüm çox qızardılmış qiymə xoşladığım üçün, şəkildə də belə düşüb.

Qatığı əzilmış sarımsaqla qarışdırın, bir Ardı »

Xəmir xörəkləriSortuq

Sortuq üçün ərzaqlar.

Xəmiri düzəltmək üçün.

500 qram un

Aldığı qədər su

50 qram duz.

İçini düzəltmək üçün.

500 qram çəkilmiş ət.

10 15 qram duz stiot.


Xəmiri yayın, yumru yumru kəsin, qıymanı içinə qoyub şar kimi bükün.
və sonra suyu qoyun qaynağa, qaynıyanda xəmirləri içinə tökün. 3, 4 dəqiqə gözləyib. servis edin. Nuş olsun Ardı »

Xəmir xörəkləriQabaq qutabı

Qabaq – 250q,


nar – 25q,

buğda unu – 140q

baş soğan – 25q,

ərinmiş yağ – 30q,

darçın – 0,1q,

duz.



Qabaq təmizlənir, kub şəklində doğranıb öz buğunda bişirilir. Ona yağda qızardılmış soğan, duz, darçın və nar dənələri qatılıb qarışdırılır. Həmin qiymə xəmir dairələrinin içinə qoyulur və aypara şəklində bükülüb hər iki üzü tavada qızardılır. Süfrəyə verildikdə üsütə yağ tökülür. Ardı »

Xəmir xörəkləriSüzmə xingal

Qoyun əti – 165q,

buğda unu – 100q,

yumurta 1/5 əd., baş soğan – 30q,

ərinmiş yağ – 20q,

pendir – 15q,

qatıq – 50q,

sarımsaq – 3q,

zəfəran – 0,1q,

istiot – 0,1 q, duz.


Qoyun əti 10-15 qramlıq tikələrə doğranır, istiot, duz vurulub soğanla birlikdə qızardılır. Zəfəran şirəsi vurulur və hazır vəziyyətə gətirilir. Xəmiraşı xörəyində olduğu kimi hazırlanmış lavaş 5×5 sm ölçüdə paxlava şəklində doğranır, suda bişirilir, aşsüzəndən süzülür. Süfrəyə verilən zaman süzmə xigalın üstünə yağ tökülür, qoyun ətindən hazırlanmış qiymə qoyulur, yanında sarımsaqlı qatıq və ovulmuş pendir verilir. Ardı »

Xəmir xörəkləriYabanı göyərtidən qutab

Yabanı göyərti (balva, quşəppəyi, quzuqulağı, gicitikən, cincilim və s.) – 400q,

buğda unu – 150q

, ərinmiş yağ – 20q,

lavaşana – 10q,

yumurta – 1/2 əd., maya – 10q,

qatıq - 50q,

kərə yağı – 20q,

istiot, duz.


Göyərti təmizlənir, yuyulur və yağda pörtlədildir. Göyərtiyə duz, istiot və lavaşana qatılıb yaxşıca qarışdırılır. Una yumurta, su, duz və maya qatılıb xəmir yoğrulur. Xəmir gəldikdən sonra kündələnir 2mm qalınlığında kiçik dairələrə yayılır. Arasına göyərti qiyməsi qoyulub aypara şəklində bükülür və qızğın hər iki üzü bişirilir. Süfrəyə verdikdə qutabın üstünə ərinmiş kərə yağı tökülür, yanına isə qatıq qoyulur. Ardı »

Xəmir xörəkləriGöyərti ilə kəsmik qutabı

Göyərti 200q,

ispanaq – 75q,

turşəng - 76q,

göy soğan – 25q

keşniş və şüyüd - 25q,

kəsmik – 100q,

buğda unu – 140q,

ərinmiş yağ – 20q

, kərə yağı – 20q,

yumurta – 1/5 əd.,

istiot, duz.


Göyərti təmizlənir, yuyulur və yağda qızardılmış soğanla pörtlədilir. Soyuduqdan sonra göyərtiyə kəsmik, istiot və duz qatılıb yaxşıca qarışdırılır. Una duz, yumurta və su qatılıb xəmir yoğrulur, kündələnir, 1mm qalınlığında kiçik dairələrə yayılır. Yayılmış xəmirin arasına göyərti ilə kəsmik qiyməsi qoyulur, ayparaşəklində bükülür və qızğın tavada hər iki üzü bişirilir. Süfrəyə verdikdə qutabın üstünə əridilmiş kərə yağı tökülür. Ardı »

Xəmir xörəkləriSucuq

Ev şəraitində hazırlanan buğda nişastası və ya qarğıdalı unu – 50q,

su – 110q,

ərinmiş yağ – 20q

şəkər – 40q,

qoz ləpəsi – 40q

zəfəran - 0,1q,

duz.


Soyuq suda açılmış buğda nişastası və ya qarğıdalı unu qaynayan suya tökülərək arasıkəsilmədən qarışdırılır, şəkər, yağ və zəfəran şirəsi əlavə edilib hazır vəziyyətə gətirilir. Qoz ləpəsi xırda üyüdülür, yarısı sücüğa qatılır, qalan hissisi isə xörək süfrəyə verilində onun üstünə səplir. Ardı »

Xəmir xörəkləriXəşil

Buğda unu – 100q,

ərinmiş yağ – 25q

doşab – 40q,

duz.


Hər paya 150 qram su götürülür, duz qatılır və qaynadıqdan sonra tədricən içinə ələnmiş un vuruluğ qarışdırılır. Qazanın qapağını örtüb 15-20 dəqiqə bişirirlər. Süfrəyə verilən zaman xəşil boşqaba çəkilir, ortasına doşab və qaynadılmış yağ qarışığı tökülür. Ardı »

Xəmir xörəkləriFirni

Düyü – 40q,

süd – 200q,

şəkər tozu – 10q,

kərə yağı – 10q,

darçın – 0,2q,

duz.


Düyü 2-3 saat suda isladılır. Sonra Sudan çıxarılığ qurudulur, həvəngdəstədə döyülür. Qaynayan südə qarışdıra-qarışdıra düyü unu əlavə edilir, şəkər və duz qatılıb bişirilir. Süfrəyə verdikdə üstünə yağ tökülüb şəbəkə şəklində darçın səpilir. Ardı »

Xəmir xörəkləriGürzə

Qoyun əti – 217 q,

baş soğan – 30 q,

un – 80 q,

ərinmiş yağ – 25 q,

qatıq – 50 q,

sarımsaq – 2 q,

darçın – 0,1 q,

istiot – 0,1 q,

duz.


Ətlə soğandan hazırlanmış qiyməyə istiot, duz vurulub qızardılır. Undan bərk xəmir yoğrulub 1 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir. Xəmir dairələrinin ortasına qiymə qoyulub tikiş yuxarı və bir ucu açıq qalmaq şərtilə bükülür. Hazırlanmış gürzə suda bişirilir, aşsüzəndən süzülür və süfrəyə verildikdə üstünə darçın səpilir, yanına sarımsaqlı qatıq qoyulur. Ardı »

Xəmir xörəkləriSoğanlı pizza

4 soğan
1 yumurta
Duz
3 x.q. qarğıdalı unu
2,5 stəkan holland pendiri
Xəmir üçün:
1-1,5 stəkan su
Lazım olan qədər un
1 x.q. bitki yağı


Soğanlı içlik: soğanları soyub 0,5 sm qalınlığında halqalar şəklində doğrayın. Yumurta ilə duzu çəngəllə çırparaq üstünə qarğıdalı unu əlavə edin. Bunu soğanların üstünə töküb yaxşı qarışdırın.
Xəmir: unu su və bitki yağı ilə yoğurub dairəvi formada açın. Üstünə soğanları, holland pendirini töküb 200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Ardı »

Xəmir xörəkləriLahmacun

Tərkibi:

Xəmir üçün:
1 kq un;
1 paket yaş maya duz;
1 desert qaşığı şəkər tozu;
1/2 çay stəkanı maye yağ;
ala bildiyi qədər ilıq su.

İçi üçün:
1/2 kq dana qiyməsi;
1/2 dəstə cəfəri;
4 ədəd pomidor;
7 ədəd soğan;
1 yemək qaşığı qırmızı istiot;
3 qaşıq maye yağ;
3 qaşıq tomat pastası.


Hazırlanması:
Xəmirə lazım olan ərzaqları bir qaba töküb yoğurun. Yarım saat acımağa qoyun. Sonra içini hazırlayın. 1/2 kq qiyməni qovurun, iç üçün lazım olan digər ərzaqların hamısını mətbəx dəzgahından keçirin və qovrulan qiymə ilə birlikdə qarışdırın.
Xəmiri 24 parçaya bölüb, tək-tək açdıqdan sonra üzərinə iç üçün hazırladığınız qarışığı sürtün. Sonra Ardı »

Xəmir xörəkləriPizza…

buğda unu 500 gr
maya 1 paket(20 gr yaş ya da quru)
süt 1 su bardağı
behmez 1 çay qaşığı
zeyun yağı 1 yemek qaşığı
təzə reyhan 8 yarpaq
light peynir rəndəsi(holland və beyaz pendir) 1 stəkan
pomidor 2 ədəd
sarımsağ 2 ədəd
duz


Maya ılıq sütün içinde eridilir ve içerisine 1 çay qaşığı behmez əlave edilir.Behmez çörək,pizza ve pide kimi unlu məmulların daha gözəl qızarmasına komək edir ayrıca şeker ve behmez mayanın daha tez ve daha gözəl effekt gösterir.20 dəqiqə otaq istiliyində gözlənilir maya geniş bir qabın içine boşaldılmış unun ortasına tökülür.Duzuda qatıb qulağ memesi yumuşaqlığına gelene qədər yoğurulur..Xəmiri el ile Ardı »

Xəmir xörəkləriGurze

Qiymə üçün - Yarım kq Ət ( mal və ya qoyun)
1 ədəd orta baş soğan,
duz, istiot, 2 çimdik darçın və sarıkök.
qatıq.


Xəmir üçün - Un, azca duz və su nə qədər apardı. Un hardasa iki əlimin ovcu ilə iki dəfə qaba tökürəm.
Hazırlanma qaydası - Əti və soğanı ət maşınından çəkirik və qarışdırırıq. Tavaya yağ töküb, əti yaxşı- yaxşı qovururuq. Bişənə yaxın duz, istiot vururam. Dada və ətirə görə isə darçın və sarıkök vururam. Qoyduq əti qırağa. Keçirik xəmirə. Una duz vurub, su ilə yoğururuq. Yumşaq xəmir alınır, xəmir bərk olmamalıdı, yumşaq, azca ələ yapışan. Ayırıq 3 kündəyə. Hər kündəni oxlovla nazik Ardı »

Xəmir xörəkləriUMAC

Un – 50 q,

ərinmiş yağ – 20 q,

yumurta – 1 əd.,

baş soğan – 18 q,

nanə qurusu - 1,0 q

zəfəran - 0,1 q

duz.


Unun üstünə duzlu su ilə çalınmış yumurta çalınır və un ovuşdurulur. Bu zaman xırda xəmir qırıntıları alınır. Yağda qızardılmış soğan suda qaynadılır, xəmir qırıntıları ələkdə silkələnib artıq undan azad edilir və qaynar bulyona tökülərək arası kəsilmədən qarışdırılır. Süfrəyə verildikdə umaca zəfəran şirəsi vurulur, üstünə nanə səpilir. Ardı »

Xəmir xörəkləriXƏMİRAŞI

Qoyun əti – 163 q,

buğda unu – 35 q,

yumurta -1/4 əd.,

ərinmiş yağ – 10 q,

ağ lobya – 20 q,

şərab sirkəsi – 10 q,

baş soğan – 20 q,

keşniş – 20 q,

quru nanə - 1 q,

istiot,

duz.


Qoyun əti qiyməsindən hər pay üçün 5-6 ədəd xırda küftələr hazırlanır. Lobya ayrıca bişirilir. Mayasız xəmir 1 mm qalınlığında yayılır, üstünə un töküb 5 sm enində nazik lentlər kəsilib əriştə doğranır. Bulyona əvvəlcə ət küftələri salınıb bişirilir, sonra əriştə və bişmiş lobya qatılıb hazır vəziyyətə gətirilir.

Hazır xörəyə doğranmış göyərti, süfrəyə verdikdə isə quru nanə səpilir. Şərab Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli böyrək

Pendirli böyrək

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket paxlava yuxası
1 kasa kəsmik
1 kasa ağ pendir
1 dəstə cəfəri
125 q kərə yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına kəsmik pendirini qoyuruq. Ağ pendiri içinə xırda-xırda doğruyurug. Cəfəri incə nazik doğrayırıq və pendirə əlavə edib qarışdırırıq. 4 dənə paxlava yuxasının aralarını yağ sürtmədən üst-üstə qoyuruq. Bir kənarına pendirli xərcdən qoyuruq və rulon şəklində bükürük. Yağlanmış soba xonçasına rulonları düzürük Material qurtarana qədər bu prosesə davam edirik. Kərə yağını əridirik və rulonların üstünə kərə yağını bol sürürük. Piroqları 4 barmaq qalınlığında dilimləyirik10 dəqiqə qədər yağını çəkməsi üçün saxlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli yumru bogça

Pendirli yumru bogça

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı qatıq
100 q kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri
1 dəstə cəfəri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik və kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan, yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük.

Dəzgaha və xəmirə un səpirik, Ardı »

Xəmir xörəkləriKartoflu pizza

Kartoflu pizza

MATERİAL SİYAHISI:

4 böyük kartof
100 q kaşar pendiri
50 q salam
1 kasa zeytun
1 kasa misir
1 köz qırmızı istiot

SOSU ÜÇÜN:

1 ovuc içi qədər təzə reyhan
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 şirin qaşığı istiot abqora
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Kartofları yaxşıca yuyuruq, qabığını soydan 1 barmaq qalınlığında dilimləyirik. Qazana kartofları tökürük, üzərinə qaynar su tökürük, duzunu da atıb 10 dəqiqə qədər qaynadırıq. Kartofların yanmamasına diqqət edirik. Kartofları yağlı kağız etdirdiyimiz və yağlayan məcməyilərə düzürük.

Sosu üçün, qarışdırma qabına tomatları qoyuruq. Reyhanı və sarımsağı nazik doğrayıb əlavə Ardı »