Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriPendirli çobanyastığı kətəsi

Pendirli çobanyastığı kətəsi

MATERİAL SİYAHISI:

4,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
100 q çərkəz pendiri
150 q ağ pendir
1 çay stəkanı süd
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
1 yumurta
Duz
Su

QAT ARALARI ÜÇÜN:

100 q kərə yağı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı
Çörək otu
Küncüt

İÇİ:

Kərə yağını tavada əridirik və soyumağa qoyuruq. Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu tökürük. Ortasını hovuz kimi açırıq. Maya ortaya qoyuruq. Üzərinə südü və zeytun yağını tökürük. Yumurtasını qırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Üzərinə ağ pendiri və çərkəz pendiri rəndələyirik. Xəmiri yaxşıca Ardı »

Xəmir xörəkləriMayalı Blinçik


Ərzaqlar

60 qram – Şəkər tozu
3 ədət – yumurta
100 ml – günəbaxan yağı
300 ml – süd
yarım çay qaşığı – duz
7 qram – quru maya
300 qram – un


Hazırlanma qaydası:

Etap 1.

Şəkər tozunu, yumurtanı, duzu qarışdırın, şəkildə ki kimi olmasını gözləyirik.

Etap 2.

Quru mayanı, günəbaxan yağını, unu, südü yaxşıca mikserlə qarışdırıb 200 ml su (südə əlavə edirik)
Hazırladığımız xəmiri 2 qat olub qabarana qədər isti yerdə saxladırıq. qabardıqdan sonra birdəfə qarışdırırıq ki xəmirin havası çıxsın və yenə isti yerdə 2 qat olana qədər saxladırıq. 2 ci dəfə qabardıqdan sonra qarışdırmaq olmaz…

Qızdırılmış tavanı kərə yağıyla yağlıyıb xəmiri böyük qaşıqla töküb tavaya yayırıq. Ardı »

Xəmir xörəkləriÖrgülü pizza

Örgülü pizza

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

SOSU ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri
Dil pendiri
Sucuq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və ilıq suyunu axıdırıq. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri iki bərabər hissəyə ayırırıq və xəmirləri yuvarlayırıq. Dəzgaha və xəmirlərə un səpirik, iki Ardı »

Xəmir xörəkləriSobada Pirojki

[color=#b53dd2][c][b]Ərzaqlar

Xəmir Üçün

½ stəkan (125ml) ilıq su
1 paket (7g) quru maya
3 stəkan (470g) əla növ buğda unu
1 ½ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı şəkər tozu
½ stəkan (125ml) süd
1 yumurta+ 1 yumurtanın ağı (sarısını üstü üçün ayırın) – qeyd: yumurtalar otaq hərarətində olmalıdır
½ stəkan (125ml) duru yağ

İçi Üçün

Kartoflu İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
4 ədəd orta boy kartof
1/3 stəkan xırda doğranmış şüyüd (və yaxud keşniş ya da cəfəri)
zövqə görə duz
zövqə görə istiot

Ətli İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
400 g çəkilmiş Ardı »

Xəmir xörəkləriMini sendviç

Mini sendviç

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
1 yumurta
1 şirin qaşığı duz
1 çay stəkanı süd
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Salyami
Pomidor
Kaşar pendiri

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südünü tökürük. Yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. İlıq su tökürük və ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Unu da iştirak edirik və yoğururuq.

Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi Ardı »

Xəmir xörəkləriMilföylü yuxa böreği

vəsaitlər

2 Dənə yuxa

6 dənə milföy xəmiri

1çay fincanı. Soda

½ su b. duruyağ

½ su b. süd

1 dənə yumurta

iç üçün:

200 qr. göbələk

1 kasa ispanaq

1 soğan

100 qr. holland pendiri


Hazırlanması:

Əvvəlcə içni hazırlayaq, göbələyi və soğanı kiçik doğrayaq. İspanağı ayırd edib, yuyaq və doğrayaq.

Kiçik bir qazana yağı götürək, göbələk və soğanı əlavə edib qizardaq . Üzərinə ispanağı tökək duzu və qara bibəri əlavə edib tərəvəzlər yumşalana qədər qızaradaq.

Orta boy bir nimçəyə 3 dənə milföy xəmirini bir az yayaq. Üzərinə bir yuxanı parçalayaraq sərək, hazırladığımız içi tökək və üzərinə dilim holland pendirləri .Digər yuxaları parçalayaraq üzərini bağlayırıq.

Qalan 3 parça milföy xəmirini bir az yayaraq yuxanın üzərinə qoyuruq. Bir Ardı »

Xəmir xörəkləriturk axiska xingali


turk xingali.yarim kilo un. bir yumurta duz .su. iclik yarim kilo qoc eti . 2 bas sogan ve edviyalar. xemiri kundelere ayirib aciriq sonra icine hazirladigimiz icliyi qoyub agzini buze buze bukuruk. sonra qaynamis suya tokub lengere tokuruk uzerine yag ve sarimsaqli qatiq tokuruk

nus olsun
Ardı »

Xəmir xörəkləriQuru yarpaq xəngəli

Soyuq qış günlərində Azərbaycan mətbəxində daha çox isti, xəmir xörəklərinə müraciət olunur. Bu xörəklərin içində Xəngəl ən məşhurudur. Xəngəlin bir neçə növü var: Yarpaq xəngəli – Quru yaxud Süzmə xəngəl kimi də tanınır, ət bulyonunda bişirilən Sulu xəngəl, içərisi qiymə ətlə doldurulan Ət xəngəli, şor pendirlə doldurulmuş Şor xəngəli, Şimal-qərb zonasının əsas yeməyi olan Qabaq (Balqabaq) xəngəli (o zonada xəngələ xingal deyirlər). Duzlu suda bişirilmiş bu xəngəllər süfrəyə zövqə görə əridilmiş yağ, ədviyyatlı sous, sarımsaqlı qatıq, sirkə-sarımsaq, acika, hətta nar şirəsi ilə birlikdə verilir. Bu dadlar isə öz növbəsində xəngəli daha tamlı,ləzzətli edir.

Soyuq günlərdə yeyilən ən çox Yarpaq /Süzmə xəngəldir. Duzlu Ardı »