Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Xəmir xörəkləriSoğanlı pizza

4 soğan
1 yumurta
Duz
3 x.q. qarğıdalı unu
2,5 stəkan holland pendiri
Xəmir üçün:
1-1,5 stəkan su
Lazım olan qədər un
1 x.q. bitki yağı


Soğanlı içlik: soğanları soyub 0,5 sm qalınlığında halqalar şəklində doğrayın. Yumurta ilə duzu çəngəllə çırparaq üstünə qarğıdalı unu əlavə edin. Bunu soğanların üstünə töküb yaxşı qarışdırın.
Xəmir: unu su və bitki yağı ilə yoğurub dairəvi formada açın. Üstünə soğanları, holland pendirini töküb 200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Ardı »

Xəmir xörəkləriQabaq qutabı

Qabaq – 250q,


nar – 25q,

buğda unu – 140q

baş soğan – 25q,

ərinmiş yağ – 30q,

darçın – 0,1q,

duz.



Qabaq təmizlənir, kub şəklində doğranıb öz buğunda bişirilir. Ona yağda qızardılmış soğan, duz, darçın və nar dənələri qatılıb qarışdırılır. Həmin qiymə xəmir dairələrinin içinə qoyulur və aypara şəklində bükülüb hər iki üzü tavada qızardılır. Süfrəyə verildikdə üsütə yağ tökülür. Ardı »

Xəmir xörəkləriSucuq

Ev şəraitində hazırlanan buğda nişastası və ya qarğıdalı unu – 50q,

su – 110q,

ərinmiş yağ – 20q

şəkər – 40q,

qoz ləpəsi – 40q

zəfəran - 0,1q,

duz.


Soyuq suda açılmış buğda nişastası və ya qarğıdalı unu qaynayan suya tökülərək arasıkəsilmədən qarışdırılır, şəkər, yağ və zəfəran şirəsi əlavə edilib hazır vəziyyətə gətirilir. Qoz ləpəsi xırda üyüdülür, yarısı sücüğa qatılır, qalan hissisi isə xörək süfrəyə verilində onun üstünə səplir. Ardı »

Xəmir xörəkləriKartoflu böyrək

Kartoflu böyrək

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 paket instant maya
1 çay stəkanı qatıq
1 yumurta agı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 pörtmüş kartof
2 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Kartofları qaynadırıq və soyuruq. Kartofları bir kasaya əzirik. Soğanları yeməli doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və soğanı qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Kartofu da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Daxili qabiliyyətimizin Ardı »

Xəmir xörəkləriUmac halvası

80 gr un

100 gr kərə yağı

100 ml su

100 gr şəkər

1 çay qaşığı bal

Bir az duz


Əvvəlcə şəkər şərbətini (siropu) hazırlamaq lazımdır. Bunun üşün şəkərin üstünə suyu töküb və balı tökmək və bunları qaynadmaq, zəfəranı əlavə etmək və alovun üstündən kənara çəkmək.

Unu boşqaba tökmək və üstünə çiləmək (islanmış əli unun üstündə sirkələmək). Bıçaqla unu qarışdırmaq və yenə də su çiləmək. Bu prosesi bir neçə dəfə etmək, unun içində kiçlər yaranmalıdır.

Tavada yaği əridməg və buna un kütləsini əlavə etmək. Yaranmış kütləni orta alovda qızılı rəng alınanacaq qovurmaq.

İndi isə çox məsuliyyətli bir mərhələ başlayır. Tavanı alovun üstündən qırağa cəkib, şəkər şirəsini kütlənin üstünə hissə-hissə əlavə Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli basdırmalı baton kətə

Pendirli basdırmalı baton kətə

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
1 su stəkanı süd
2 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
150 q kaşar pendiri
60 q pastırma

İÇİ:

Baton keks qəlibini yağlayırıq. İlk yuxa qəlibin içinə qoyuruq, kənarlarını kənara sallayırıq. İki yuxa da hissə-hissə ayırırıq, arasına bir iki parça daha yuxa qoyuruq. Sosu üçün, kərə yağını əridirik.

Qarışdırma qabına südü, zeytun yağı və kərə yağını tökürük. Yumurtaları sındırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qəlibə qoyduğumuz yuxa üzərinə sous tökürük. Dilim-dilim kəsilmiş olan kaşar pendirindən və pastırma-dan qat qat qoyuruq. Aralara yuxa qoyub sos tökürük. Bu şəkildə bütün qəlibi Ardı »

Xəmir xörəkləriQuru yarpaq xəngəli

Soyuq qış günlərində Azərbaycan mətbəxində daha çox isti, xəmir xörəklərinə müraciət olunur. Bu xörəklərin içində Xəngəl ən məşhurudur. Xəngəlin bir neçə növü var: Yarpaq xəngəli – Quru yaxud Süzmə xəngəl kimi də tanınır, ət bulyonunda bişirilən Sulu xəngəl, içərisi qiymə ətlə doldurulan Ət xəngəli, şor pendirlə doldurulmuş Şor xəngəli, Şimal-qərb zonasının əsas yeməyi olan Qabaq (Balqabaq) xəngəli (o zonada xəngələ xingal deyirlər). Duzlu suda bişirilmiş bu xəngəllər süfrəyə zövqə görə əridilmiş yağ, ədviyyatlı sous, sarımsaqlı qatıq, sirkə-sarımsaq, acika, hətta nar şirəsi ilə birlikdə verilir. Bu dadlar isə öz növbəsində xəngəli daha tamlı,ləzzətli edir.

Soyuq günlərdə yeyilən ən çox Yarpaq /Süzmə xəngəldir. Duzlu Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli qutab

Pendirli qutab

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket paxlava yuxa
1 kasa kəsmik
1 kasa ağ pendir
1 dəstə cəfəri
125 q kərə yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına kəsmik pendirini qoyuruq. Ağ pendiri içinə xırda-xırda doğrayırıq . Cəfəri incə nazik doğrayırıq və pendirə əlavə edib qarışdırırıq. 4 dəfə paxlava yuxalarnı aralarını yağ sürtmədən üst-üstə qoyuruq. Bir kənarına pendirli xərcdən qoyuruq və rulon şəklində bükürük. Yağlanmış soba xonçasına rulonları düzürük Material qurtarana qədər bu prosesə davam edirik. Kərə yağını əridirik və rulonların üstünə kərə yağını bol sürürük. Piroqları 4 barmaq qalınlığında dilimləyirik. 10 dəqiqə qədər yağını çəkməsi üçün saxlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada Ardı »