beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PiroqlarŞokoladlı Armudlu Piroq

Kaliforniyada armud sezonudur. Dükkanlar bu meyvənin müxtəlif növləriylə doludur. Bu piroqu bu bolluqdan istifadə etmək üçün bişirdim. Piroq quru olmamalı, içi bir qədər nəm qalmalıdır – onda çox ləzzətli olur. Nuş Olsun!

Şokoladlı Armudlu Piroq

Resept Elra’s Baking bloqundan adaptə edilmişdir

1 ədəd 23-santimetrəlik piroq üçün

Armudları Bişirmək Üçün:
4 ədəd bərk armud (yumuşaq armuddan istifadə etməyin. Bərk cinsdən olmalıdır, yoxsa armudlar dağılar)
2 stəkan su
Yarım stəkan şəkər tozu

Xəmir Üçün:
113 qram acı-şirin plitka şokolad – əlinizdə hissələrə qırın
Yarım stəkan un
Yarım stəkan un kimi üyüdülmüş badam və ya fındıq
4 xörək qaşığı naşirin kakao tozu
1 çay + bir çay qaşığının dörtdə bir hissəsi qədər qabartma tozu
Bir çimdik duz
113 qram Ardı »

PiroqlarQaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)

Sürtgəc Kətəsi = Qaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)


Xəmir üçün;
4 stəkan yarım un
1 çay qaşığı soda
4 ədəd yumurta – otaq hərarətində
2 stəkan şəkər tozu
100 qram kərə yağı – əridib soyudun

İçi üçün:
Variant 1: 2 stəkan hər hansı bir növ turşməzə meyvəmin cemi
Variant 2: 2 stəkan ərik cemi + bir ovuc doğranmış qoz ləpəsi

Ölçüsü 33 X 22 sm olan formanın dibini və kənarlarını yağlayın. Bir kasada un və sodanı qarışdırıb, kasanı kənara qoyun.



İri bir kasada yumurta və şəkəri qarışana və qaymaq kimi olana qədər mikserlə çalın. Əridilmiş (ərinmiş deyil!) yağı buraya əlavə edib qarışdırın. Unu da tədricən buraya əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcə mikserlə çala bilərsiniz, Ardı »

PiroqlarZebra piroqu

Tərkibi:

Şəkər – 2 stəkan
Yumurta – 5 ədəd
Kərə yağı – 200 qr.
Xama – 1 stəkan
Un – 2 stəkan
Kakao – 2 xörək qaşığı

Hazırlanması:

Yumurtanı ağarana kimi şəkərlə birlikdə çalın. Un, soda, bir az ərimiş kərə yağı və xama əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırın. Hazır xəmiri iki hissəyə bölün. Bir hissəyə 2 xörək qaşığı un, ikinci hissəyə isə 2 qaşıq kakao əlavə edin. Sonra qarışımları yağlı tavaya növbə ilə dairə formasında tökməyə başlayın. Qətiyyən qarışdırmayın.

200 dərəcədə yarım saat bişirin.

Qeyd: əgər piroqun üst hissəsi bişib, iç hissəsi çiy qalıbsa, üstünü falqa kağızı ilə örtün, 180 dərəcədə bişməyə qoyun. Ardı »

PiroqlarPiroq Xəmiri

Ərzaqlar:
2 + 3/4 fincan un (bir fincan = 150 qram)
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı duz
1 fincan + əlavə 2 xörək qaşığı duzsuz kərə yağı – Yağ mütləq soyuq halda olmalıdır! Əks halda reseptdəki kimi piroq alınmayacaq. Yağ 0.4sm-lik kiçik parçalara doğranmalıdır (1 fincan=225qr)
7-9 xörək qaşığı buzlu (!) su


Hazırlanması:

Böyük qabda əvvəlcə un, şəkər tozu və duz qarışdırılır. Doğranmış yağ əlavə olunur,bıçaqla və ya barmaqların ucu ilə qarışdırılır, iri umac halına salınır. Umac halına salındıqda xəmirin ovuntuları noxuddan bir qədər iri olur. Yağ bir qədər diri qalmalıdır – tamamilə ovmayın!Daha sonra buzlu su xəmirin üzərinə çilənir. Ardı »

PiroqlarƏncirli piroq

Əncir və kamamber pendirindən hazırlanan dadlı piroq

Ərzaqlar:
6 ədəd əncir
300 qram kamamber pendiri
500 qram hazır qat-qatlı xəmir
1 ədəd yumurta
3 x.q. bal
3 kəklikotu yarpağı

Hazırlanma qaydası:
Ənciri yuyub, nazik dairəvi şəklində doğrayın. Kamamber pendirini nazik dilimlərə ayırın. Kəklikotu yarpağını yuyub, təmizləyərək, doğrayın. Xəmiri iki kündəyə ayırıb, hər birini 30×40 sm ölçüsündə yayın.
Bişirmək üçün xüsusi forma qabını yağlayıb, içinə perqament kağızı qoyun. Sonra yayılmış xəmiri içinə yerləşdirib, üstündən pendir dilimlərini qoyun (xəmirin kənarları boş qalmalıdır).
Çalınmış yumurtanı xəmirin kənarlarına çəkin. Sonra üstündən ikinci yayılmış xəmiri qoyub, qalan çalınmış yumurta ilə xəmirin üzərinə bərabər şəkildə çəkin.
Xəmirin üzərinə nazik doğranılmış əncirləri düzüb, üstündən kəklikotu yarpaqlarını səpin.
Piroqu 200 dərəcə qızdırılmış Ardı »

PiroqlarMürəbbəli piroq

Süfrələrin bəzəyi

Ərzaqlar:

2 ədəd yumurta

2-3 stəkan un

200 qram kərə yağı və ya marqarin

1 stəkan şəkər tozu

bir çimdik vanilin

1 ç.q. qabartma tozu

150-200 qram mürəbbə və ya cem

Hazırlanma qaydası:

Unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu, yumurta, vanilin və un əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmiri 2 bərabər olmayan hissəyə bölün (1/3 və 2/3).

Kiçik olan xəmir hissəsini 1 saat ərzində dondurucu kamerada saxlayın. O biri xəmirin hissəsini isə yayıb, xüsusi forma qabına yerləşdirin. Xəmirin üzərindən mürəbbə və ya cem çəkib, bərabər şəkildə yayın.

Dondurucu kameradan xəmiri çıxarıb, sürtkəcin iri gözündən keçirərək, mürəbbənin üzərinə səpin.

Piroqu 200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə ərzində bişirin. Nuş Ardı »

PiroqlarAlmalı Şarlotka..

Almalı Şarlotla Rusiyanın məşhur piroqlarıdan biridir. Piroqun əsl kökü Fransaya gedib çıxır. Fransız aşbazlarının icad etdiyi Şarlotka sonralar Rusiya mətbəxi tərəfindən bəyənilib mənimsənmişdir. Fransız Şarkotkasında piroqun xəmiri isladılmış çörək dilimlərindən hazırlanır. Rusiya versiyasında isə çörək yerinə sadə biskvit xəmiri hazırlanaraq almaların üstünə tökülür. Piroqun sobada bişməsi hardasa 1 saat çəkməsinə baxmayaraq, hazırlanması 10 dəqiqə çəkir. Nuş olsun!

ALMALI ŞARLOTKA

5 ədəd turşməzə alma (1 kg)
1 xörək qaşığı çörək qırıntısı (suxarik)
bir-iki çimdik darçın (zəruri deyil)
4 ədəd yumurta, oda hərarətində (soyuducudan hardasa 30 dəqiqə əvvəldən çıxardın)
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
bir çimdik vanil və ya bir neçə damcı vanil ekstraktı
şəkər kirşanı (pudrası), üstü üçün

1. Əvvəlcə Ardı »

PiroqlarTaten piroqu..

Gavalı piroqunu sevənlər üçün

Ərzaqlar:

0,5 kq gavalı

2 x.q. qoz ləpəsi

40 qram kərə yağı

0,5-0,75 stəkan şəkər tozu

Xəmir üçün:

270-300 qram un

200 ml süd

5-6 x.q. şəkər tozu

1,5-2 ç.q. qabartma tozu

2 ədəd yumurta

50-60 qram kərə yağı

Bir çimdik vanilin


Hazırlanma qaydası:

Gavalıları yuyub, 2 hissəyə bölərək, tumlarını çıxardın. Qoz ləpəsini xırdalayın.

Xəmiri hazırlamaq üçün: unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Sonra üzərinə şəkər tozu və vanilin əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.

Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə süd, yumurta əlavə edib, mikserlə çalın. Sonra üzərinə tədricən unu tökərək, xəmiri yoğurun. Xəmir qatı xama kimi olmalıdır.

Tavaya kərə yağı töküb, üzərinə şəkər tozu əlavə edərək qaynadın. Sonra gavalıları kəsilmiş hissəsindən yerləşdirərək 3-4 dəqiqə ərzində güclü Ardı »

PiroqlarQırmızılı Keks

Tərkibi:

2 yumurta
250 qr şəkər
1 cimdik duz
150 qr marqarin
150 ml buttermilch
280 qr un
2 yemək qaşığı kakao
1 çay qaşığı qabartma tozu
yarım çay qaşığı darçın
qırmızı qida boyası

Kremi üçün:

300 qr sürmə pendir
100 qr marqarin
150 qr şəkər
200 qr süzmə qatıq

Hazırlanması

Yumurta, duz, marqarin və şəkər çırpılır. “Buttermilch” və qırmızı qida boyası da əlavə edilib çırpılır.
Digər vəsaitlər də ələnərək qarışığa əlavə edilir və bir az daha çırpılır.
Yağlanmış 20 sm-lik keks qəlibinə bu qarışıq tökülür.

Əvvəldən isidilmiş 170 dərəcəlik sobada 50 dəqiqə bişirilir.

* Buttermilch Azərbaycanda yoxdur, evdə hazırlamaq üçün;
1 su stəkanı süd otaq istiliyində qızdırılıb. İçinə 1 yemək qaşığı sirkə qoyulub qarışdırılır və 10 dəqiqə istirahət etdirilir.
Süd otaq istiliyinə yaxın Ardı »

PiroqlarSu böreyi

Tərkibi (12 pay):

Xəmiri:
8 st. un
5 yumurta
1 ç.q. duz
ilıq su

İç:
500 q pendir
cəfəri (istəyə görə)
10-12 x.q. duru yağ

Bişirmək üçün:
4-5 x.q. duru yağ

Yuxaları qaynatmaq üçün:
3 l qaynar su
1 ç.q. duz
2 x.q. yağ
3 l soyuq su

Hazırlanması:
Xəmir üçün olan ərzaqları bir qaba boşaldın.
Qarışdırın, az-az su əlavə edərək yoğurun. Elastik xəmir alınmalıdır.

Xəmirdən 10-11 kündə tutun.
Diametri təxminən 40 sm olan sinini 2-3 x.q. duru yağla yağlayın.
Birinci yuxanı sininin ölçüsünə görə yayın. Siniyə qoyun. Üstünə 2 x.q. yağ gəzdirin.
Kündənin birini də ayırıb kənara qoyun (su böreyinin yuxaları suda qaynadılır, yalnız altdakı və üstdəki yuxalar istisnadır).

Bir qazana soyuq su tökün (bu, yuxaları soyutmaq Ardı »

PiroqlarKəsmikli yay piroqu

Yay ayların ən sevimli şirniyyatı

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

100 qram kərə yağı

1 ədəd yumurta

1/3 şəkər tozu

1 ç.q. qabartma tozu

0,5 ç.q. vanil şəkəri

1,5 stəkan un

1 ç.q. kakao

Kəsmikli iç üçün:

500 qram kəsmik

3 ədəd yumurta

0,5 stəkan şəkər tozu

1 ç.q. nişasta

30 qram kərə yağı

kişmiş, qoz ləpəsi, limon qabığı (sedra), qara gavalı, kuraqa ( qaysı qurusu)

Hazırlanma qaydası:

Unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Boşqabda yumuşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu, kakao, yumurta və vanil şəkəri əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra tədricən un əlavə edib, xəmir yoğurmağa Ardı »

PiroqlarAlma piroq

Yay şirniyyatın daha bir resepti

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

150 qram kərə yağı

0,5 stəkan xama

1-2 stəkan un

1,5 ç.q. qabartma tozu

Şirə üçün:

1 stəkan xama

1 stəkan şəkər tozu

1 ədəd yumurta

1 ç.q. vanil şəkəri

2 x.q. un

Iç üçün:

3-4ədəd alma (500-600 qram)

Hazırlanma qaydası:

Xəmir hazırlamaq üçün: unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Xamanın üzərinə əridilimiş kərə yağını töküb, qarışdırın. Sonra tədricən unu əlavə edərək, xəmir yoğurun. Xəmiri yayıb, bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirin.

Iç hazırlamaq üçün: almaları yuyub, təmizləyin. Sonra almaları nazik-nazik dilimlərlə doğrayın.

Doğranılmış alma dilimlərini xəmirin üzərinə bərabər şəkildə Ardı »

PiroqlarKəsmikli piroq

Yayın ləziz şirniyyatı

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

1,5 stəkan un (150-160 qram)

0,5 stəkan şəkər tozu

100-125 qram kərə yağı

1 ç.q. qabartma tozu

Kəsmikli iç üçün:

450-500 qram kəsmik

0,75-1 stəkan xama

3 yumurta

0,5 stəkan şəkər tozu

1 ç.q. vanil şəkəri

kişmiş və başqa quru meyvələr

Hazırlanma qaydası:

Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu əlavə edib, mikserlə çalın. Unu qabartma tozu ilə qarışdırıb, yağın üzərinə əlavə edərək, yaxşıca qarışdırın. Xəmir unlu ovuntu kimi alınmalıdır.

Kəsmiyi sürtkəcdən keçirib, üzərinə xama, yumurta sarısı əlavə edərək, yaxşıca qarışdırın. Yumurtanın ağını şəkər tozu ilə mikserlə çalıb, kəsmiyin üzərinə əlavə edərək, qarışdırın.

Ardı »

PiroqlarGavalı piroqu

Yay ayların ən sevimli şirniyyatı

Ərzaqlar:

125 qram kərə yağı və ya marqarin

0,5 stəkan şəkər tozu

1/2 ç.q. soda

1/4 ç.q. duz

1/2 stəkan xama

2-3 stəkan un

10-12 ədəd gavalı

Hazırlanma qaydası:

Kərə yağını əridib, üzərinə şəkər tozu, duz, soda və xama əlavə edib, yaxşıca çalın. Sonra üzərinə unu töküb, xəmiri yoğurmağa başlayın. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır.

Xəmiri 2 hissəyə bölüb, biri böyük, o biri isə kiçik olan kündələrə tutun. Birinci böyük kündəni yayıb, bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirin. Üzərinə yarı kəsilmiş gavalıları düzüb, üstündən şəkər tozu səpin.

İkinci kündəni isə yayıb, gavalıların üstündən yerləşdirin. Istəsəniz piroqun üzərindən xama çəkib, üzərindən şəkər pudrası Ardı »

PiroqlarAmerikasayağı Alma Piroqu

[color=#fe5e5e][i][b]Alma Piroqu

Resept “Martha Stewart’s Cooking School” kitabından adaptə edilmişdir

İçini doldurmaq üçün:

1.5 kq assorti alma /istənilən sort alma ola bilər/ – qabığı soyulub,çəyirdəyi çıxarılmış almalar 6 mm qalınlığında dilimlənir.
¾ fincan şəkər tozu
2 xörək qaşığı un və ya 1+ 1/2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 xörək qaşığı təzə limon şirəsi
¾ çay qaşığı döyülmüş darçın (çox istəsəniz 1 qaşıq götürə bilrəsiz)
¼ çay qaşığı döyülmüş zəncəfil (zövqə görə qatmamaq da olar)
¼ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı xırda doğranmış duzsuz kərə yağı

Xəmir Üçün:

Piroq xəmiri

Xəmirin üzərinə çəkmək üçün:

1 böyük yumurtanın sarısı
1 xörək qaşığı qaymaq
Üzərinə səpmək üçün təxminən 1 Ardı »

PiroqlarPiroq

Umac Piroq


Ərzaqlar:

4 st un
2 st şəkər tozu
2 st qatıq
2 yumurta
1 paçka kərə yağı ya da 1 st duru yağ
1 paçka vanil
1 paçka qabartma tozu
Qeyd: bu 1 porsya qab üçün nəzərdə tutulub.


Hazırlanması:

4 st unu sobanın qabına tökürük (çörək bişirmək üçün olan qab). Üzərinə yağı əlavə edib, umac edirik.sonra şəkər tozunu əlavə edib umacı qarışdırırıq. Sonra bu umacın ortasını çuxur kimi aralayıb, ora qatığı, yumurtanı, vanili və qabartma tozunu da əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq. Sonra onu hamarlayıb 180 dərəcədə sobada bişməyə qoyuruq.

Reseptə görə Xəyalə İmanovaya Təşəkkürlər...

NUŞ OLSUN... Ardı »

PiroqlarZərf şəklində piroq

Lazım olan ərzaqlar:

Xəmir üçün:

4-4,5 Su stəkan un
Tək istifadəlik quru maya
1 su stəkanı ilıq süd
2 ədəd yumurta (birinin sarısı üstünə)
1 su stəkanından 2 barmaq əskik maye yağ
Duz.


Üstünə üçün:

Yumurta sarısı
Küncüt və ya çörəkotu

İçi üçün:

Ağ pendirli cəfərili qarışıq


Hazırlanması:

Bir qabda un, maya və duzu qarışdırın. Duru yağ və yumurtanı əlavə edin. Südü də yavaş-yavaş əlavə edib xəmiri yoğurun. Xəmir ələ yapışmayıb yaxşıca yoğurulduqdan sonra qabı bir yerə qoyub üstünü bağlayın, 20 dəqiqə mayalandırın.
Mayalanan xəmirdən bir parça qoparın və tort qabı qədər açın. Zərf şəkli verəcəyimiz üçün xəmirin kənarlarını bıçaqla kəsib kvadrat edin. Ortaya içi üçün olan qarışığı qoyub küncləri birləşdirib yapışdırırıq. Bu əməliyyatı Ardı »

PiroqlarSadə piroq

Lazim olan levazimatlar

Un-5 st.
Yumurta-3 ed.
seker tozu-2 st
qatig-1st.
1cq. soda ve 1 st. bitki yagi ve vanil

Hazirlanma qaydasi
Umac ucun una seker tozu,vanil ve bitki yagi qatilir umac halina getirlir ve 1 st. umac goturulur.Sonra ise piroq ucun 3 eded yumurta ayri qabda calinir ve uzerine un elave olunur.1st.qatiga 1cq. soda elave olunur ve qarisdirlir.Sonra ise un ve yumurtanin uzerine elave olunur.Umac hazirlandiqdan sonra piroqun levazimatlari qarisdirilir.Sonra yaglanmis ve qzidirlimis listin uzerine tokulur.sonrada uzerine 1 st. ayridigimiz umac tokulur sonrada bismesi ucun yarim saat gozlenilir.en sonda piroqunuz hazir olur.NUS OLSUN Ardı »

PiroqlarMannik piroqu

Mannik hələ XIII əsrdən sevilən şirniyyat növlərindən biri hesab edilməkdədir. Lakin illər keçdikcə onun da resepti bir qədər dəyişmiş, tərkibinə yeni ərzaqlar daxil edilmişdi.

Mannik piroqunun hazırlanmasında süddən, xamadan, qatıq və yoqurtdan istifadə edə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

Yumurta – 3 ədəd;
Manna yarması – 1 st.;
Xama – 1 st.;
Şəkər tozu – 1 st.;
Çay sodası – ½ ç/q.
Hazırlanması:

Yumurtanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, üzərinə manna yarmasını və xama ilə çay sodası qarışığını əlavə edirik.

Xəmir oladilərin xəmirinə bənzəyir, onu yağ sürtülmüş formaya tökürük və 160-180 dərəcə temperaturda 50-60 dəqiqə bişiririk. Xəmirə zövqə görə kişmiş, fındıq və digər çərəzlər qatmaq olar.

Mannik bişəndən sonra onu süfrəyə qatılaşdırılmış südlə və ya mürəbbəylə Ardı »

PiroqlarSultan keksi

sultan-sirniyyati
Keks resepti:
5 yumurta.
1 su stəkanı toz şəkər.
1,5 – 2 su stəkanı un.
1 paket qabartma tozu.
1 paket vanil şəkəri.

sultan-sirniyyati-1

Vəsaitlərin hamısını sıra ilə mikser köməyi ilə gözəlcə çırpın. Bişirəcəyimiz nimçəmizə yayın və 180cm * də təxminən yarım saat qədər bişirin.

sultan-sirniyyati-2

Arası üçün padding kremi:

2 paket süd kremi.
2 paket krem sərtləşdirici.
2 paket vanil.
yarım qutu mascarpone (100 qr) Pendir
1 kiçik qutu Quarg (250 qr) süzmə qatıq.
yarım çay stəkanı toz şəkər.

Əvvəl krem, toz şəkər, vanil, krem sertleştiricini mikserlə gözəlcə çırpın. (Süd kremi Soyuducuda olmalı yoxsa kəsilər.) Tamamilə qatılaşınca içərisinə digər vəsaitləri əlavə edərək təkrar çırpın. Arası üçün padding kremimiz hazır olmuşdur.
Əgər bu vəsaitlər məndə yoxdu deyirsinizsə. 2 Ardı »