Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Ət yeməklərini portağal suyu ilə qəbul edin

Meyvə şirələrindən hazırlanan içkilərin tərkibində sağlamlıq üçün lazımi mineral və vitaminlər var. Xüsusi ilə vitaminlər təsirli olan qida əlavələrindən biridir.

C vitaminli içkilər və portağal suyu sağlamlığa faydası olan xörəklərlə birlikdə istifadə etdikdə bədənə yaxşı təsir göstərir. Maddələr mübadiləsinə kömək edir.

Onuda qeyd etmək lazımdır ki, meyvə içkilərində dəmir, B12 vitamini və sink maddələri var. Bu istiqamətdə portağal suyu da əhəmiyyətlidir.

Türkiyəli qida və pəhriz mütəxəssisi Prof. Dr. Nerimanın sözlərindən aydın olur ki, C, A və B vitaminləri bədəndə daha əlverişli istifadə edilə bilər.
Bəzi xörəklərə amin turşulardan (tirozin və triptofan maddələrindən) hazırlanan və maddələr mübadiləsini sürətləndirən C vitamini lazımdır.
Qırmızı ət, portağal suyu kimi C vitamini baxımından zəngin içkilər ilə birlikdə qəbul edildiyində ətdə olan faydalı qida elementlərinin bədəndə istifadəsi artır.

Ona görə sağlamlıq üçün lazımi prosedurları nəzərə alınmaq və istəyə uyğun gündə 1 istəkan sağlamlığa faydalı hesab olunan təbii meyvə içkilərindən istifadə etmək lazımdır.


Tarix: 21.01.2015 / 17:42 Müəllif: Aziza Baxılıb: 45 Bölmə: Qidalanma və Dieta
loading...