Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Misli Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay s. Düyü
1 çay s. Sarı mərci
1 şorba q. Tomat
1 soğan
2 kartof
1 diş sarımsaq
2 şorba q. Kərə yağı
1 limon
1 çimdik qara cəfəri
Duz
Toyuq suyu
Su

İÇİ:

Soğan və sarımsağı incə bir şəkildə doğrayıb qazanda kərə yağı ilə birlikdə qovururuq. Mərci və düyünü yuduqdan sonra qazana alırıq. Salçanıda əlavə edib 2-3 dəqiqə qovururuq. Üzərini keçəcək qədər isti su əlavə edib qarışdırırıq. 1 şirin qaşığı duz əlavə edirik. Qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Kartofları soyub kiçik kublar şəklində doğrayırıq. Qaynayan şorbaya kartofları əlavə edib bişirməyə davam edirik.

Bişirmiş olduğumuz bir toyuğun suyu varsa onu qaynadıb elə şorbaya əlavə edirik. Əgər bulyon var isə bulyonu isti su ilə açıb şorba əlavə edirik. Xörəyimiz dənələri olacağı toyuq suyu kifayət olmasa bir az da isti su əlavə edib bişirməyə davam edirik. Bişəndən sonra üzərini cəfəri və ya başqa bir ot ilə bəzəyib süfrəyə veririk.


Tarix: 24.01.2015 / 10:50 Müəllif: Aziza Baxılıb: 73 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...