Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Anadolu Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş buğda
1 su s. Mandi
1 su s. Dənə misir
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq. İçinə buğda və mantı ataraq qaynadırıq. Mantı bişəndə misiri və ət suyunu axıdırıq. Duzunu atırıq. Bir kasaya qatqı qoyuruq. Unu əlavə edirik və limon suyunu sıxıb qarışdırırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qaynama bulyondan bir az əlavə edib bir tərəfdən də çalırıq. Tərbiyəni də yavaş-yavaş qazana tökürük. Bir tərəfdən də çalırıq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Kərə yağını tavada əridirik. İçinə nanə atıb şorbanın üzərinə gəzdiririk və xidmət edirik.


Tarix: 23.01.2015 / 16:17 Müəllif: Aziza Baxılıb: 54 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...